News

Doliu în lumea presei! A murit jurnalista și poeta Alexandra Gorghiu

A murit jurnalista și poeta Alexandra Gorghiu din Reșița. La numai 56 de ani, aceasta a pierdut lupta crâncenă cu o boală nemiloasă, ce a pus stăpânire pe corpul ei.
17.04.2022 | 17:54
Doliu in lumea presei A murit jurnalista si poeta Alexandra Gorghiu
ADVERTISEMENT

A murit jurnalista și poeta reșițeană Alexandra Gorghiu. Ea a pierdut lupta cu o boală nemiloasă pe data de 16 aprilie, la numai 56 de ani.

Alexandra Gorghiu a murit la 56 de ani

Născută la Reșița în 16 iunie 1965, Alexandra Gorghiu a debutat în presă la 32 de ani, ca redactor colaborator al ziarului Timpul.

ADVERTISEMENT

Din 1998 până în 2016 a fost realizator de emisiuni și rubrici culturale la Radio România Reşiţa, iar din 2017 a devenit redactor la Jurnal de Caraș-Severin și caon.

Cine a fost Alexandra Gorghiu

Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – Filiala Reşiţa și membru activ al Cenaclului Literar Semenicul, Alexandra Gorghiu este autoarea volumelor „Ochiul de rezervă“ (versuri, Reşiţa 2005, Ed.

ADVERTISEMENT

Banatul Montan), „Mozart – un vis împlinit“ (reportaje, carte îngrijită şi editată de Radio Reşiţa, 2010), „Sala albastră 2“ (versuri, volum colectiv, Reşiţa, 2004, Ed. Timpul) și „Drumul către Piatra scrisă“ (versuri, volum colectiv, Timişoara, 2006, Ed. Marineasa).

Din păcate, în toamna anului trecut Alexandra a aflat că suferă de o boală cruntă. În ciuda tratamentelor pe care le-a început la scurt timp, boala s-a dovedit a fi prea puternică

ADVERTISEMENT

Am întâlnit-o pe Alexandra Gorghiu pentru prima dată la Radio Reșița, în urmă cu aproape două decenii. Un om dedicat, organizat, conștiincios, iubitor de frumos, de artă, de poezie și mai ales – de muzică clasică.

De altfel, Alexandra era nelipsită de la evenimentele culturale din Reșița, dar și de dincolo de oraș, semnând, pe lângă multe interviuri cu oameni de marcă din domeniu, și cărți de poezie, versuri în care își găsea adesea refugiul.

ADVERTISEMENT

După ani buni, a plecat de la microfonul pe care l-a prețuit enorm, continuând să lucreze în presa scrisă, de această dată, la Jurnal de Caraș-Severin.

În paralel, mai ales în preajma sărbătorilor, Alexandra pregătea aranjamente florale și decorațiuni unicat, pe care le-a prezentat inclusiv în cadrul unei expoziții”, au notat cei de la expresdebanat despre Alexandra Gorghiu

ADVERTISEMENT
Tags: