ADVERTISEMENT
News

Doliu în lumea publicității. A decedat Bogdan Dumitrescu. A fost și redactor șef la Pro TV și avea 53 de ani

Doliu în lumea publicității. A decedat Bogdan Dumitrescu. Lasă în urmă o carieră plină de realizări.
Autor: Robert Cristea | 24.05.2021 | 20:49
Doliu în lumea publicității. A decedat Bogdan Dumitrescu. A fost și redactor șef la Pro TV și avea 53 de ani
Doliu în lumea publicității. A decedat Bogdan Dumitrescu. A fost redactor șef la Pro TV și a lucrat 22 de ani în advertising. Sursa Foto: adplayers.ro

Bogdan Dumitrescu, fost director de creaţie la Saatchi & Saatchi, GMP Advertising, Grey Worldwide Romania şi redactor şef la Pro TV, a decedat în seara zilei de duminică, 23 mai, în urma unui infarct, scrie adplayers.ro.

ADVERTISEMENT

Anunţul a fost făcut de fiul său. Bogdan Dumitrescu va fi înmormântat la Oneşti, în oraşul său natal.

Bogdan Dumitrescu şi-a început cariera în publicitate în 1999, pe postul de copywriter. A fost director de creaţie la mai multe firme româneşti şi multinaţionale.

Doliu în lumea publicității. A decedat Bogdan Dumitrescu. A scris romanul „SMS”

Înainte de a lucra în publicitate, Bogdan Dumitrescu a lucrat în media din 1993. A fost redactor la PROFM şi Radio Total.

ADVERTISEMENT

Bogdan a mai fost şeful Biroului de Presă al Fundaţiei Culturale Române, redactor la TVR Internaţional, redactor şef la Pro TV şi a mai lucrat şi în CNA.

În 2009 şi-a lansat primul său volum:„SMS”. Acesta a mai publicat cronica de carte în România Literară, cronica de publicitate în Dilema, eseuri, proză în România Liberă, Dilema, Contemporanul sau Contrapunct, conform Capital.

Bogdan Dumitrescu a fost redactor sef la Pro TV

Bogdan Dumitrescu s-a nascut la 15 aprilie 1968 in Onesti. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, unde a fost preparator (1995-1996) la Catedra de Literatura Comparata. Începand din 1993, cand a fost redactor la Pro Fm si Radio Total.

ADVERTISEMENT

A devenit mai apoi seful Biroului de Presa al Fundatiei Culturale Romane, redactor la TVR International, redactor sef la ProTV, referent de specialitate in Consiliul National al Audiovizualului.

Este autorul piesei Viata lui Max Ionescu, difuzata la Radio Romania Cultural in 2006.

A publicat cronica de carte in Romania Literara, cronica de publicitate in Dilema, eseuri, proza in Romania Literara, Dilema, Dilemateca, Arc, Contemporanul, Contrapunct.

ADVERTISEMENT
  • ”Si daca as vrea ca ceva sa se intample dupa cartea mea, atunci acest lucru ar fi ca lumea as vrea sa aiba mai mult suflet”, scria Bogdan Dumitrescu, la lansarea volumului SMS.
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT