Sporturi

Doliu în lumea sportului. O schioare în vârstă de 18 ani a murit

12.05.2020 | 21:45
Doliu in lumea sportului O schioare in varsta de 18 ani a murit
ADVERTISEMENT

Lumea sportului din Austria este în stare de şoc după ce o tânără schioare a muirt. Este vorba de Johanna Bassani, în vârstă de 18 ani. Apropiaţii adolescentei sunt în stare de şoc după ce aceasta şi-a pierdut viaţa. 

Doliu în lumea sportului. O schioare în vârstă de 18 ani a murit

Johanna Bassani, în vârstă de 18 ani, era considerată o sportivă de mare viitor. Ea a fost medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru tineret care au avut loc în acest an.

ADVERTISEMENT

Sportiva a fost găsită fără suflare în locuinţa în care a stat cu familia ei, care a avut un şoc în momentul în care sportiva a rămas inertă:

„Johanna a fost un membru valoros al Combinatei Nordice și a participat la Cupa Tineretului, ApenCup și Cupa Continentală, precum și la Campionatul Nordic de Schi al Juniorilor și la Jocurile Olimpice de Tineret.

ADVERTISEMENT

FIS transmite condoleanțe familiei, prietenilor și celor dragi Johannei Bassani, precum și Asociației de Schi din Austria”, se arată în comunicatul oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi.

Toate indiciile duc la o sinucidere: „Nu mai suport presiunea! Nu vreau să fac asta, dar nu mai pot!”

Poliţia a deschis o anchetă, iar oamenii legii iau în considerare şi varianta unei sinucideri. Johanna şi-ar fi luat viaţa pentru că era copleşită de aşteptările oamenilor în ceea ce priveşte cariera sa:

ADVERTISEMENT

 „Nu mai suport presiunea! Nu vreau să fac asta, dar nu mai pot!”, ar fi scris adolescenta în biletul ei de adio.

Johanna Bassani a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de tineret din iarna trecută, desfăşurate în Elveţia, la Lausanne. Austriecii scriau că abia aşteaptă să o vadă în competiţiile de senioare, ea fiind o sportivă cu un potenţial uriaş.

ADVERTISEMENT

Sportiva în vârstă de 18 ani evolua în probele de combinată nordică, disciplină care combină săriturile cu schiurile cu schiul fond. Este considerată una dintre cele mai dificile discipline din sporturile de iarnă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: