Life

Doliu în lumea teatrului. Actorul Eduard Marinescu s-a stins din viață la 61 de ani

15.12.2020 | 11:13
Doliu in lumea teatrului Actorul Eduard Marinescu sa stins din viata la 61 de ani
Doliu în lumea teatrului. Actorul Eduard Marinescu s-a stins din viață la 61 de ani. Sursa foto: evz.ro
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea teatrului, după ce marele actor Eduard Marinescu s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, în cursul zilei de 14 decembrie. Foștii săi colegi sunt cei care au făcut acest anunț, însă nu au precizat care sunt cauzele decesului. 

Actorul de la Teatrul Național Târgu Mureș a interpretat numeroase roluri și a jucat alături de mari actori ai Generației de Aur, printre care și mama sa, actrița Lidia Roșca-Marinescu.

ADVERTISEMENT

Eduard Marinescu s-a născut la București pe data de 10 iunie 1959 și a făcut parte din echipa Teatrului Național Târgu Mureș din anul 1985, unde a rămas pe tot parcursul carierei artistice.

Doliu în lumea teatrului. Actorul Eduard Marinescu s-a stins din viață la 61 de ani

Foștii colegi sunt cei care au dat vestea decesului marelui actor, fără să precizeze care sunt cauzele sau dacă suferea de vreo boală. „Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020)”, a fost anunțul acestora.

ADVERTISEMENT

Actorul a jucat alături de actori renumiți din Generația de Aur, dar și din generațiile care au urmat. În plus, anul acesta a jucat și online, din moment ce pandemia a fost o mare lovitură pentru lumea artistică.

Vestea morții actorului i-a șocat pe foltii săi colegi, care au transmis mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale. „Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, este mesjul Luminiței Praja pe pagina de Facebook a actorului. Domokos Erika-Claudiu și-a exprimat șocul cu privire la tragica veste: „Nu este posibil”.

ADVERTISEMENT

A jucat în mai mult de 60 de spectacole de-a lungul carierei, iar dintre cele mai importante roluri amintim  Polivec în „Peripețiile bravului soldat Švejk” (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în „…Escu” (r. Nicoleta Toia, 1989),  Christian Martin în „O dragoste de milioane” (r. Dan Alecsandrescu, 1991) sau  Ipistatul în „D`ale Carnavalului” (r. Adi Iclenzan, 2019).

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu actorului o pot face în cursul zilei de astăzi și mâine, după cum se arată în mesajul publicat de echipa Teatrului Național Târgu Mureș:

ADVERTISEMENT

„Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar. Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace.”

ADVERTISEMENT
Tags: