Life

Doliu în lumea teatrului. Actorul Lucian Pînzaru a murit la doar 53 de ani

16.02.2021 | 16:42
Doliu in lumea teatrului Actorul Lucian Pinzaru a murit la doar 53 de ani
ADVERTISEMENT

Lucian Pînzaru, unul dintre cei mai cunoscuți actori din Galați, a murit la vârsta de 53 de ani. Vestea nefericită a fost dată publicității de reprezentanții Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, care au lăsat un mesaj emoționant pe pagina lor de socializare. 

Artistul gălățean a pierdut lupta cu boala necruțătoare de care suferea de ceva vreme. A avut o carieră de succes în lumea teatrului, unde a debutat pe scena Dramaticului în anul 1995. De atunci a interpretat foarte multe roluri și a jucat alături de actori de renume.

ADVERTISEMENT

Regretatul actor era pe scena teatrului de 25 de ani. Lucian Pînzaru era devotat pasiunii sale, teatrul fiind meseria pe care a făcut-o cu cel mai mare devotament. Colegii săi spun că era un om foarte atent, care nu a vrut niciodată să lucreze cu jumătăți de măsură.

Doliu în lumea artistică. Actorul gălățean Lucian Pînzaru a pierdut lupta cu boala

„Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legați de o mare și copleșitoare tristețe!

ADVERTISEMENT

Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, Lucian, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape!

Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!”, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Toți cei care l-au cunoscut sau care l-au urmărit pe scena teatrului își pot prezenta omagiile până miercuri seara, 17 februarie, în foaierul Teatrului Dramatic, acolo unde va fi depus în cursul serii de marți, 16 februarie, sicriul cu trupul neînsuflețit.

ADVERTISEMENT

Lucian Pînzaru nu va fi condus pe ultimul drum, rudele respectându-i dorința de a fi incinerat. Acest lucru va avea loc pe parcursul zilei de joi, 17 februarie, la București. Tot la dorința regretatului actor, cenușa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați.

„Eu sunt un iubitor de Dunăre. Am avut o copilărie frumoasă la Dorohoi. cu bunici..”, spunea Lucian Pînzaru, într-un interviu acordat în mai 2020.

A jucat în peste 100 de roluri, printre piesele de teatru și spectacolele de pe scenă numărându-se: „Comedia erorilor”, „Soțul păcălit”, „Arta adulterului”, „Livada de vișini”, „Minciuni în cimitir”, „Visezi…”, „Retro” și multe altele.

ADVERTISEMENT
Tags: