Life

Doliu în lumea televiziunii. A murit unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni

Este doliu în lumea televiziunii din România. Unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni s-a stins din viață.
16.02.2024 | 00:28
Doliu in lumea televiziunii A murit unul dintre cei mai cunoscuti realizatori de emisiuni
Doliu în lumea televiziunii din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea televiziunii din România, după ce s-a stins din viață una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni. Mai mulți artiști au fost descoperiți de aceasta.

Doliu în lumea televiziunii. Unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni a murit

Matilda Pascal Cojocărița este cea care a făcut anunțul pe rețelele de socializare. Artista este îndurerară de această veste și i-a adus un omagiu unei cunoscute realizatoare de emisiuni din România.

ADVERTISEMENT

Florentina Satmari, o realizatoare de emisiuni foarte apreciată, care a deschis drumul mai multor artiști români. A fost o adevărată profesionistă a Televiziunii Române.

“Ne-a părăsit MĂMUCA! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului!

ADVERTISEMENT

Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a transmis interpreta de muzică populară pe Facebook.

Realizatoarea a absolvit Conservatorul de Muzică “Ciprian Porumbescu”, secția Canto Clasic și a activat în domeniul său. A lansat mai multe emisiuni de muzică populară de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

A fost unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni și a descoperit numeroase tinere talente regăsite acum la Filmoteca de Aur a TVR. A realizat, alături de  Paul Urmuzescu, emisiuni-spectacol numite “Allhambra la Tănase”, dar și altele, despre creațiile marilor compozitori.

Totodată, a fost implicată în mai multe proiecte de succes din muzica populară românească, îndrumată de Tudor Vornicu. A organizat mai multe festivaluri, precum Festivalului Callatis, Festivalului Crizantema de Aur, de la Târgoviște și Festivalului Maria Tănase, de la Craiova.

ADVERTISEMENT
Florentina Satmari
A murit Florentina Satmari. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik

Maria Dragomiroiu, îndurerată de moartea Florentinei Satmari

Printre artiștii pe care Florentina Satmari i-a descoperit și îndrumat la început de drum se numără și Maria Dragomiroiu. Cântăreața de muzică populară i-a adus un omagiu regretatei realizatoare de emisiuni.

“Iarăși o zi tristă pentru mine, pentru familia mea si pentru foarte mulți interpreți de muzică populară și nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române.

În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară, a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public.

Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște!

Sunt doar două luni de când ne-am întâlnit și ne-am bucurat împreună la ziua soțului meu, Bebe Mihu. Viața este așa de scurtă,ea este formată doar din trăiri și amintiri!Să încercăm să le facem frumoase!”, a transmis interpreta pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: