Doliu în lumea televiziunii. Legendarul Larry King a fost răpus de coronavirus

Bogdan Solomon   
în HotNews
23/01/2021, 15:48
Doliu în lumea televiziunii. Legendarul  Larry King a fost răpus de coronavirus
Larry King a fost răpus de coronavirus. Sursa foto: Colaj Fanatik

Lumea televiziunii este de astăzi, mult mai săracă. Larry King, unul dintre cei cunoscuți și apreciați realizatori ai tuturor timpurilor, s-a stins din viață într-un spital din Los Angeles, la vârsta de 87 de ani.

Tristul anunț a fost făcut de reprezentanții companiei de producție pe care o deținea. Potrivit unui comunicat transmis cu doar câteva minute în urmă de membrii familiei, decesul a survenit în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Reputatul om de televiziune a fost internat la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles și mutat la sfârșitul anului trecut în secția de Terapie Intensivă în ajunul Anului Nou, unde a primit oxigen suplimentar. Deși starea de sănătate părea să se amelioreze, boala s-a dovedit în cele din urmă mult prea puternică.

Ne-a părăsit Larry King, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de televiziune ai tuturor timpurilor

Cu profundă tristeţe, Ora Media anunţă moartea co-fondatorului, gazdei şi prietenului nostru Larry King care a murit astăzi dimineaţă la vârsta de 87 de ani la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles”, este mesajul postat pe contul de Twitter al lui Larry King.

De-a lungul anilor, legendarul prezentator TV s-a confruntat cu nenumărate probleme de sănătate, printre care cancerul de prostată şi diabetul de tip II.

În 1987, a suferit un infarct și a fost supus unei operaţii de bypass cvintuplu, iar în 2017 a ajuns din nou pe masa de operație pentru îndepărtarea tumorii maligne descoperite într-unul dintre plămâni.

Cea mai mare lovitură a primit-o chiar în 2020, când doi dintre copiii săi- Andy şi Chaia – au murit la câteva săptămâni diferenţă unul faţă de celălalt. A găsit, însă, mereu puterea de a merge mai departe, astfel că seria sa de pe Youtube, „Larry King Now”, s-a îmbogățit până în ultima clipă cu noi episoade.

Larry King şi-a început cariera la finalul anilor ’50, ca jurnalist de presă scrisă şi DJ în Miami. Ulterior, a ajuns să-şi extindă repertoriul de radio, atât prin interviuri cu celebrităţi, cât și din postura de comentator al unor evenimente sportive.

În 1978 și-a lansat propria emisiune radio, Larry King Show, care a continuat chiar și în momentul în care a  făcut pasul către micul ecran.  Pentru calitatea producțiilor realizate, a fost distins cu un Premiu Emmy, două Peabody Award şi zece Cable ACE Award.

Închide ×