Lumea tenisului, în doliu! Un fost lider ATP la dublu a decedat, “Sunt atât de devastat”

Irina Aldea   
in Sporturi
13/03/2018, 20:05
Lumea tenisului, în doliu! Un fost lider ATP la dublu a decedat, “Sunt atât de devastat”

În cursul zilei de luni, 12 martie, a încetat din viaţă Ken Flach, după o suferinţă de patru zile: o bronşită, urmată de o pneumonie şi un şoc septic. Fostul jucătoar american a fost un specialist al probei de dublu, deşi s-a descurcat foarte bine şi în proba de simplu, având un maxim al carierei 56 ATP în luna septembrie a anului 1985.

În proba pe echipe, Ken a fost lider ATP timp de 5 săptămâni de-a lungul carierei, în perioada 1985-1986. Ken Flach are în palmares la dublu 4 titluri de Mare Şlem (US Open 1985, 1993 şi Wimbldeon 1987, 1988), 2 titluri de Mare Şlem la dublu mixt (Roland Garros 1986 şi Wimbledon 1988 ), 1 titlu Olimpic la Seul în 1988 şi 34 de turnee câştigate după 58 de finale jucate în circuit.

Starurile din tenis, uluite de decesul lui Ken

Paul Annacone, fostul antrenor al lui Pete Sampras şi Roger Federer, a fost unul dintre primii care au reacţionat. “Câteodată primim semnale despre fragilitatea vieţii şi ceea ce avem în fiecare zi, tenisul a pierdut astăzi un membru al familiei: mai important, copiii au pierdut un tată, o soţie a pierdut un soţ, fraţii au pierdut un frate, îţi mulţumesc pentru amintirile noastre. Prietenia noastră va fi pe vecie. #RIPKenFlach”, a scris americanul pe Twitter. Brad Gilbert, fostul numar patru în lume a declarat: “Sunt atât de devastat de vestea despre Ken Flach. Mult prea tânăr… doar 54 de ani.”

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×