News

Doliu în magistratură! A murit un procuror care a anchetat Revoluția și mineriadele

Tragedie în magistratura românească ! S-a stins din viață un procuror care a anchetat Revoluția de la Cluj, dar una dintre mineriade. Bărbatul ieșise la pensie de doi ani
10.07.2022 | 13:47
Doliu in magistratura A murit un procuror care a anchetat Revolutia si mineriadele
Doliu în magistratură după moartea unui procuror important. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Vești proaste vin din magistratură acolo unde fostul procuror șef al Parchetului Militar Cluj, col. (r.) Viorel Siserman a încetat din viață. Acesta se pensionase în 2020. Anunțul decesului a fost făcut de Tribunalul Militar Cluj.

A murit Viorel Siserman

Despre Viorel Siserman se știe că a condus anchete grele, cele mai renumite fiind Revoluția de la Cluj si Mineriada 4, din ianuarie – februarie 1999.

ADVERTISEMENT

Vestea morții sale i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut. De altfel, prietenii au avut numai cuvinte de laudă la adresa unui om despre care au spus că rar „mai întâlnești”.

Mai trebuie spus că Viorel Siserman era căsătorit cu judecătoarea Sorina Siserman. Și aceasta era retrasă din funcție după ce s-a pensionat din poziția de judecător în cadrul Curții de Apel Cluj.

ADVERTISEMENT

Ziar de Cluj a notat că familia Siserman era una dintre cele mai influente pe partea de dosare penale instrumentate în Cluj.

„Viorel Sirserman – un procuror influent, soția acestuia – Sorina Siserman – judecătoare specializată pe procese penale și măsuri preventive, iar Costel Siserman, fratele procurorului militar, conduce Institutul de Medicină Legală Cluj”, a spus sursa citată

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la declarația de avere a lui Viorel Siserman atunci trebuie să știți că fostul magistrat deținea împreună cu soția sa o casă în Cluj-Napoca.

De asemenea, cei doi au mai avut în trecut în declarații și un teren în Căpușu Mare, dar și un apartament achiziționat prin credit ipotecar.

ADVERTISEMENT

Când a ieșit la pensie, prim procurorul Siserman avea un salariu lunar de aproape 19.000 de lei