Life

Doliu în medicina din România. S-a stins din viață o adevărată somitate. A fost considerat inamicul numărul 1 al unei boli grave

S-a stins din viață unul dintre cei mai renumiți medici din România. Anunțul trist a fost făcut de către colegii din colectivul spitalului.
28.05.2024 | 08:09
Doliu in medicina din Romania Sa stins din viata o adevarata somitate A fost considerat inamicul numarul 1 al unei boli grave
S-a stins din viață unul dintre cei mai renumiți medici din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea medicală din România. Unul dintre cele mai cunoscute cadre medicale de la noi din țară s-a stins din viață. Vestea tragică a picat ca un trăznet asupra familiei, a colegilor medici, dar și a apropiaților.

A murit medicul Ioana Maria Strauss de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”

Colectivul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală este în doliu. Cu durere profundă, cadrele medicale au anunțat că unul dintre cei mai cunoscuți medici din colectivul lor s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Ioana Maria Strauss, medicul recunoscut pentru cariera sa impresionantă. De-a lungul anilor, Ioana Maria Strauss a fost declarată inamicul numărul 1 al bolii HIV/ SIDA.

Încă de când a apărut această maladie în România, medicul Strauss a luptat fără încetare împotriva ei. Din păcate, deși și-a dedicat viața și cariera pentru salvarea altora, medicul a pierdut lupta cu viața.

ADVERTISEMENT

Medicul Ioana Maria Strauss a fost o somitate în domeniul medical și unul dintre cele mai cunoscute nume din colectivul medicilor de la Institutul Național ”Matei Balș”. Acum, în urma sa vor rămâne ca amintiri dedicarea și pasiunea pentru domeniul medical.

Medicul Ioana Maria Strauss și-a dedicat întreaga carieră luptei împotriva HIV/ SIDA

Anunțul trist al morții sale a fost făcut de către colegii săi. Momentan, totul s-a rezumat la un mesaj de apreciere în memoria Ioanei Strauss și la condoleanțe transmise familiei. Nimeni nu a comunicat, până în acest moment, care a fost cauza care a provocat decesul.

ADVERTISEMENT

”Întregul colectiv al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, anunță cu mare tristețe, trecerea în neființă a doamnei doctor Ioana Maria Strauss, infecționist de marcă și unul dintre pionierii luptei împotriva maladiei HIV/SIDA, încă de la debutul acesteia în țara noastră.

Amintirea sa va fi veșnic, nu numai în memoria și sufletele noastre, ci și în ale pacienților cărora li s-a dedicat cu toată ființa sa. Condoleanțe familiei! Gândurile noastre bune o însoțesc în călătoria spre alt univers, poate mai bun!”, au transmis colegii Ioanei Maria Strauss pe pagina spitalului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a stins din viață, medicul Ioana Maria Strauss va fi mereu prezentă în memoria colegilor, dar și a pacienților care au interacționat cu ea. Munca și dedicarea sa vor rămâne mereu o moștenire de preț pentru întregul colectiv medical.

În continuare, în România, numele Ioanei Maria Strauss va fi asociat cu profesionalismul și dedicarea pentru sistemul medical. Regretatul cadru medical va rămâne mereu un nume de referință în lupta împotriva HIV/ SIDA.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”