News

Doliu în medicina românească! Un renumit medic, salvator de zeci de vieți, a murit la doar 46 de ani

Unul dintre cei mai reputați medici din țară a murit la doar 46 de ani, vineri după-amiază. Un infarct i-a provocat decesul salvatorului a zeci de vieți.
07.01.2022 | 21:36
Doliu in medicina romaneasca Un renumit medic salvator de zeci de vieti a murit la doar 46 de ani
A murit un reputat doctor din medicina românească. Sursa foto: Realitatea Dorohoiană
ADVERTISEMENT

Spitalul Dorohoi, județul Botoșani, este în doliu! Unul dintre cei mai importanți medici ai unității medicale, coordonatorul Primirilor de Urgențe, dr. Ovidiu Nicolae Alexa, a murit vineri după-amiază.

Dr. Ovidiu Nicolae Alexa a plecat din această lume, mai exact, în jurul orei 16:00, în urma unui infarct. Partenera sa de viață a fost cea care a alertat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Medicul a murit din cauza unui infarct. Nu acuza stări de rău anterior decesului

Concret, reputatul cadru medical a suferit infarctul în timp ce se afla acasă. Partenera sa de viață a sunat apoi la 112, iar la fața locului s-au deplasat colegi de breaslă ai doctorului.

În pofida manevrelor de resuscitare, care au durat 90 de minute, nu au mai reușit să-l readucă la viață. Toți cei care l-au cunoscut sunt acum uimiți de întâmplare, mai ales că dr. Ovidiu Nicolae Alexa nu dădea semne că s-ar simți rău.

ADVERTISEMENT

Colegii de serviciu au dezvăluit că vineri dimineață cadrul medical își terminase garda, iar la prânz s-a îndreptat către locuință. La un sfert de oră după ce a ajuns acasă, s-a produs tragedia.

”Medicul Alexa a fost un om deosebit. De 10 ani lucrează în Spitalul Municipal Dorohoi. A salvat sute de vieți, din păcate a lui nu s-a putut salva. Suntem șocați cu toții.

ADVERTISEMENT

A fost de gardă cu mine ieri (n.r. joi). Nu mi-a relatat nicio suferință, am terminat garda împreună dimineață (n.r. vineri dimineață) ne-am văzut în jurul orei 8:00 când s-a încheiat garda.

A plecat la prânz acasă și la un sfert de oră după ce a ajuns acasă … E posibil, a spus și doctorița care l-a resuscitat, să fi făcut un infarct extins”, a povestit pentru Realitatea Dorohoiană managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Dorohoi: ”Decesul colegului nostru este o dovadă a stresului din această perioadă”

Totuși, Valerian Andrieș consideră că medicul a murit din cauza stresului și epuizării acumulate în ultima vreme, odată cu apariția epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi.

Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a mai declarat Valerian Andrieș.

Medicul Ovidiu Alexa era de mai mult timp specializat pe urgențe și lucra de 12 ani la Spitalului Municipal Dorohoi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS