News

Doliu în medicina românească! Un renumit medic, salvator de zeci de vieți, a murit la doar 46 de ani

Unul dintre cei mai reputați medici din țară a murit la doar 46 de ani, vineri după-amiază. Un infarct i-a provocat decesul salvatorului a zeci de vieți.
07.01.2022 | 21:36
Doliu in medicina romaneasca Un renumit medic salvator de zeci de vieti a murit la doar 46 de ani
A murit un reputat doctor din medicina românească. Sursa foto: Realitatea Dorohoiană
ADVERTISEMENT

Spitalul Dorohoi, județul Botoșani, este în doliu! Unul dintre cei mai importanți medici ai unității medicale, coordonatorul Primirilor de Urgențe, dr. Ovidiu Nicolae Alexa, a murit vineri după-amiază.

Dr. Ovidiu Nicolae Alexa a plecat din această lume, mai exact, în jurul orei 16:00, în urma unui infarct. Partenera sa de viață a fost cea care a alertat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Medicul a murit din cauza unui infarct. Nu acuza stări de rău anterior decesului

Concret, reputatul cadru medical a suferit infarctul în timp ce se afla acasă. Partenera sa de viață a sunat apoi la 112, iar la fața locului s-au deplasat colegi de breaslă ai doctorului.

În pofida manevrelor de resuscitare, care au durat 90 de minute, nu au mai reușit să-l readucă la viață. Toți cei care l-au cunoscut sunt acum uimiți de întâmplare, mai ales că dr. Ovidiu Nicolae Alexa nu dădea semne că s-ar simți rău.

ADVERTISEMENT

Colegii de serviciu au dezvăluit că vineri dimineață cadrul medical își terminase garda, iar la prânz s-a îndreptat către locuință. La un sfert de oră după ce a ajuns acasă, s-a produs tragedia.

”Medicul Alexa a fost un om deosebit. De 10 ani lucrează în Spitalul Municipal Dorohoi. A salvat sute de vieți, din păcate a lui nu s-a putut salva. Suntem șocați cu toții.

ADVERTISEMENT

A fost de gardă cu mine ieri (n.r. joi). Nu mi-a relatat nicio suferință, am terminat garda împreună dimineață (n.r. vineri dimineață) ne-am văzut în jurul orei 8:00 când s-a încheiat garda.

A plecat la prânz acasă și la un sfert de oră după ce a ajuns acasă … E posibil, a spus și doctorița care l-a resuscitat, să fi făcut un infarct extins”, a povestit pentru Realitatea Dorohoiană managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Dorohoi: ”Decesul colegului nostru este o dovadă a stresului din această perioadă”

Totuși, Valerian Andrieș consideră că medicul a murit din cauza stresului și epuizării acumulate în ultima vreme, odată cu apariția epidemiei de coronavirus.

”A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi.

Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a mai declarat Valerian Andrieș.

Medicul Ovidiu Alexa era de mai mult timp specializat pe urgențe și lucra de 12 ani la Spitalului Municipal Dorohoi.

ADVERTISEMENT
Tags: