Life

Doliu în muzica lăutărească. George Ciolac Ness a murit. Fusese infectat cu Covid-19

George Ciolac, cu nume de scenă George Ness, unul dintre cei mai cunoscuți țambalagii din România a murit. Acesta fusese infectat cu Covid-19.
29.09.2021 | 23:09
Doliu în muzica lăutărească. George Ciolac Ness a murit. Fusese infectat cu Covid-19
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai renumiți lăutari din România s-a stins din viață. George Ness fusese infectat cu Covid-19. Tristul anunț a fost făcut în mediul online de o prietenă a regretatului artist.

Zeci de persoane au transmis imediat familiei mesaje de condoleanțe.

De-a lungul timpului, George Ness a apărut în mai multe emisiuni și a cântat alături de nume mari ale muzicii precum Gheorghe Zamfir sau Johnny Răducanu. În ultima perioadă apărea alături de taraful său la emisiunea lui Mircea Dinescu.

ADVERTISEMENT

Doliu în muzica lăutărească. George Ciolac Ness a murit. Fusese infectat cu Covid-19

Unul dintre cei mai renumiți țambalagii din România s-a stins din viață. George Ness avea Covid-19, iar organismul său a cedat. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook de o prietenă apropiată a acestuia.

“Prieten din copilărie ca un frate, mă suna mereu sa vadă dacă sunt bine ! Dumnezeu sa te ierte Ciolac George Nes, e un şoc ce face boala asta criminală”, a fost mesajul postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Imediat zeci de persoane, dar și colegi de breaslă au trimis mesaje de condoleanțe familiei îndurerate.

“Woau, Dumnezeule, ce se întâmplă cu lăutari, cu colegii noștri de breaslă, așa nenorocire ce a venit pe capul la lumea asta…Dumnezeu să-l ierte”, a scris Gigi Candoi.

ADVERTISEMENT

George Ness a cântat de-a lungul timpului pentru multe vedete, acesta fiind prezent și la nunta lui Liviu Vârciu. Alături de taraful său apărea constant și la emisiunea lui Mircea Dinescu.

“Mă consider un om foarte bogat”

George Ness a cântat ală­­turi de artiști de marcă precum Gheor­ghe Lambru, Gheorghe Zamfir, sau Johnny Răducanu. În urmă cu ceva vreme, George Ciolac Ness a acordat un interviu pentru Formula As în care a vorbit despre viața sa.

ADVERTISEMENT

“Am avut o copilărie foarte fastuoasă, din cau­ză că am avut șase mame, nu una singură. Pe mine m-au crescut bunicii și ei aveau cinci fete. Ce să vă zic, nu știu cum s-au făcut lucrurile atunci, dar în acte mama mea e trecută ca sora mea. De la șase zile, bunica m-a înfiat și ea a fost mama mea. Eram răsfățat ca singurul băiat din casă”, a declarat artistul.

A moștenit talentul tatălui și al bunicului său și a devenit cunoscut pentru că făcea spectacol oriunde mergea. Pentru o perioadă a renunțat la marea sa pasiune, pentru că muzica lăutărească nu se mai căuta. În final a revenit la Orchestra Națională condusă de Gheorghe Zamfir.

“Aveam un sentiment de bucurie și de trac, ca în co­pilărie. Trebuia să dau ce am mai bun în fața ma­estrului Zamfir” , a mai spus Ness.

ADVERTISEMENT