Life

Doliu în muzica populară. A murit George Finiș, un cunoscut interpret. Era infectat cu Covid-19

17.04.2021 | 14:28
Doliu in muzica populara A murit George Finis un cunoscut interpret Era infectat cu Covid19
ADVERTISEMENT

Este din nou doliu în lumea artistică din România. George Finiș, un cunoscut solist de muzică populară din județul Suceava, a murit sâmbătă dimineața la Spitalul Judeţean. Acesta era internat cu o formă gravă de Covid-19.

În vârstă de 61 de ani, interpretul se lupta cu această boală de mai multe săptămâni. Recent, starea i s-a agravat și a ajuns în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, George Finiș George Finiș a stat într-o primă fază 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital.

A murit George Finiș, cunoscut interpret de muzică populară. Era internat la ATI cu Covid

Artistul de muzică populară a fost internat pe 25 martie, însă din păcate nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie a ajuns la ATI, fiind ventilat non-invaziv.

ADVERTISEMENT

Ulterior, de marți, 13 aprilie, starea lui de sănătate s-a degradat, iar pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat. Medicii nu l-au mai putut salva, iar sâmbătă dimineață a decedat, anunță Monitorul de Suceava.

Solistul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Unde s-a îmbolnăvit de Covid-19 George Finiș

Imediat după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, solistul susţinea, într-o declarație pentru presa locală, că s-a îmbolnăvit la serviciu, acolo unde unii dintre colegii săi nu au respectat regulile de prevenire a infectării.

ADVERTISEMENT

”Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg. Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toată lumea îşi dă interesul şi sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic”, a spus George Finiş.

Cu doar trei ore înainte de deces, fiica acestuia cerea tuturor prietenilor și cunoscuților să se roage pentru tatăl ei.

ADVERTISEMENT

”Dragi prieteni de suflet, ai mei, a mamei mele, a surorii mele…a dragului nostru George Finis pe nume de botez Gheorghe. Vin cu rugămintea, înecată de lacrimi, de a ne ruga împreună pentru tatăl meu, la noapte, la 12.00. Este în stare foarte gravă.

Un lanț de rugăciune poate ajunge mai repede la CER, și îi dă forța să învingă boala!”, scria pe o rețea de socializare Bolocan Georgeta fiica artistului.

ADVERTISEMENT