Life

Doliu în muzica populară. Viorica Galan Dumbravă a murit la 72 de ani, răpusă de Covid-19

Viorica Galan Dumbravă, una dintre vocile inconfundabile ale muzicii populare, a murit. Interpreta fusese infectată cu Covid, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.
16.10.2021 | 10:49
Doliu in muzica populara Viorica Galan Dumbrava a murit la 72 de ani rapusa de Covid19
Doliu în muzica populară. Viorica Galan Dumbravă a murit la 72 de ani, răpusă de Covid-19. Sursă foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Doliu în muzica populară. Încă un artist cunoscut a murit după ce a fost infectat cu Covid-19. Viorica Galan Dumbravă, una dintre cele mai cunoscute interprete, a ajuns de urgență la spital, dar medicii nu au putut să-i mai salveze viața.

În urmă cu câteva săptămâni, Viorica Galan Dumbravă înregistrase alături de alți cântăreți mai multe melodii.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți interpreți de muzică populară au postat mesaje după ce au aflat trista veste.

Doliu în muzica populară. Viorica Galan Dumbravă a murit la 72 de ani, răpusă de Covid-19

Una dintre cele mai frumoase voci din muzica populară ne-a părăsit. Viorica Galan Dumbravă avea 72 de ani și a murit după ce a fost infectată cu Covid-19, potrivit suceava-smartpress.ro. 

În urmă cu câteva zile aceasta s-a simțit rău, iar brusc starea sa de sănătate s-a agravat. A fost dusă de urgență la Spitalul din Botoșani unde a fost imediat intubată. Medicii nu au putut însă să-i salveze viața. Îndrăgit interpretă de muzică populară suferea și de alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Viorica Galan Dumbravă a fost măritată cu Alexandru Dumbravă, un cunoscut artist popular. Acesta a decedat în anul 2016.

Colegii de breaslă sunt șocați

Cu doar câteva săptămâni în urmă, îndrăgita artistă înregistrase mai multe cântece alături de artiști mai tineri. Colegii de breaslă au fost șocați când au aflat că Viorica Galan Dumbravă a murit. 

ADVERTISEMENT

“Dumnezeu să o ierte. A fost o profesoară, o artistă care mi-a învățat nepoatele canto și au cântat împreună. Le-a dat cântecele și colindele. A fost un suflet minunat. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a scris Măriuca Trandafir.

“Veșnică amintire om drag și blând”, a scris Cătălin Maximiuc, care a postat și un videoclip cu regretata artistă.

ADVERTISEMENT

“Din păcate…a plecat dintre noi doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor…în care s-a regăsit cu iubitul ei Alexandru Dumbravă. (…) Un om sincer, curat, minunat. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus și artistul Marius Zgâianu,

De-a lungul timpului cunoscuta cântăreață a învățat generații întregi să iubească muzica populară. Ea a fost profesoară de canto. În plus a compus foarte multe cântece și colinde.

A colaborat cu Rapsozii Botoșanilor, dar și cu Ansamblul Datina și Sălăceanca (pe care l-a condus).

ADVERTISEMENT