Life

Doliu în muzica românească. A murit Leluț Vasilescu, legendarul toboșar al trupei Compact. Avea 66 de ani

Leluț Vasilescu, unul dintre membri ai trupei Compact a încetat din viața la vârsta de 66 ani. Anunțul trist a fost făcut de Primăria Câmpia Turzii. Acesta era cetățean de onoare al orașului.
24.06.2022 | 08:59
Doliu in muzica romaneasca A murit Lelut Vasilescu legendarul tobosar al trupei Compact Avea 66 de ani
A murit Leluț Vasilescu. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Leluț Vasilescu, legendarul toboșar al trupei Compact a încetat din viață la vârsta de doar 66 de ani. Vestea tristă a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii.

Leluț Vasilescu. Fostul toboșar al trupei Compact a încetat din viață

Muzica Românească este în doliu după ce Leluț Vasilescu, membru fondator și fostul toboșar al trupei Compact, a încetat din viață la doar 66 de ani.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut vineri, 24 iunie 2022, de către Primăria Câmpia Turzii, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

În mesajul semnat de primarul Dorin Nicolae Lojigan, i se aduce un ultim omagiu artistului, care va rămâne în memoria colectivă pentru cântecele pe care le-a lăsat în urmă.

ADVERTISEMENT

Leluț Vasilescu era cetățean de onoare al Câmpiei Turzii și un bun prieten al primarului. Fostul toboșar al trupei Compact vizita orașul cu drag ori de câte ori avea ocazia.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

ADVERTISEMENT

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț ‘Megastarul’ Vasilescu!
Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a scris primarul Dorin Nicolae Lojigan pe Facebook. 

Leluț Vasilescu a suferit un șoc miocardic chiar în timpul unui spectacol

În anul 2008, Leluț Vasilescu a suferit un șoc miocardic chiar în timp ce susținea un spectacol la Făgăraș. Imediat după aceea, el a a fost transportat la spitalul Municipal din localitate. Ulterior, artistul a trecut printr-o intervenție chirurgicală la inimă.

Trupa Compact, una dintre cele mai cunoscute formații de muzică rock de la noi din țară a fost fondată în anul 1977, iar în 1988, au lansat și primul album, Cântec pentru prieteni.

ADVERTISEMENT