News

Doliu în PNL! Fostul deputat Gheorghe Gabor, unul dintre părinții fondatori ai partidului, a murit

13.08.2020 | 10:51
Doliu in PNL Fostul deputat Gheorghe Gabor unul dintre parintii fondatori ai partidului a murit
ADVERTISEMENT

Fostul deputat liberal Gheorghe Gabor, născut în 1942, a încetat din viață miercuri, 12 august 2020.

Fost avocat în Biroul Brașov timp de 29 de ani, Gabor a pus bazele Partidului Național Liberal, în Făgăraș, fiind primul președinte al PNL Făgăraș de după Revoluție.

ADVERTISEMENT

Gabor s-a născut în Voila, în 1942 și a fost elev al Liceului Teoretic Doamna Stanca din Făgăraș.

Fostul lider PNL Gheorghe Gabor a încetat din viață la 78 de ani

Ulterior a absolvit Școala Tehnică Financiară Brașov și Facultatea de Drept a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Pentru o perioadă scurtă de timp a fost consilier local PNL, în perioada 1992-1993, însă a avut două mandate de deputat în Parlamentul României în 2004 și 2008.

Conform stiripesurse, fostul deputat și-a petrecut o bună parte din timpul de parlamentar ca expert în comisia care a modificat Codul Civil și Codul de Procedură Civilă.

ADVERTISEMENT

Fostul avocat a deținut funcția de consilier în Cabinetul Primarului Municipiului Făgăraș în perioada 2012-2013, fiind de asemenea consul al României în Republica Moldova în 6 iunie 2013.

A luat cuvântul în Parlament de 80 de ori în 58 de ședințe, dintre care 4 declarații politice. De asemenea, a propus nu mai puțin de 47 de inițative legislative, din care 11 au ajuns să fie promulgate ca legi.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Gabor a fost considerat un om de o seriozitate exemplară și era apreciat de toți colegii de partid, dar și de adversarii politici din alte partide.

Consilierul județean Mihai Donțu a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina personală de Facebook.

„A trecut la cele veșnice Domnul Gheorghe Gabor. Avocat prestigios, președinte al baroului Făgăraș, liberal consecvent, din 1990, apoi deputat în două mandate, reprezentând cu cinste și competență Țara Făgărașului, consul general al României la Chișinău dar, în primul rând, un mare Domn!

Îmi va fi mereu dor de Dumneavoastră, de prestanța ținutei, de umorul fin, de discursurile oratorului talentat, de poveștile vânătorești și bonomia transmisa celor din jur! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a scris Mihai Donțu.

ADVERTISEMENT
Tags: