News

Doliu în PNL. Unul dintre liderii partidului din Diaspora a murit în Spania

18.02.2021 | 20:18
Doliu in PNL Unul dintre liderii partidului din Diaspora a murit in Spania
ADVERTISEMENT

Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, a murit în urma unui infarct în Spania, potrivit România TV.

Bărbatul va fi incinerat pe banii statului spaniol, pentru că nu are nicio rudă. Politicianul își pierduse recent mama.

ADVERTISEMENT

Săbăilă a murit pe 12 februarie în Spania, singur printre stăini. Bărbatul era președinte al Asociației Cultura Românească și a promovat mereu valorile Argeșului și ale României.

UPDATE / Se pare că bărbatul are totuși rude și va fi înmormântat creștinește în România, după ce trupul îi va fi repatriat.

ADVERTISEMENT

Un politician PNL din Spania a murit, singur printre stăini

Născut la Pitești, Mihai Petre Săbăilă se stabilise din 2008 la San Sebastian. Bărbatul a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora.

Potrivit sursei citate, visul lui Mihai Petre Săbăilă era ca Piteștiul să devină Capitală Europeană a Culturii și a organizat ani la rând activități artistice, culturale, gastronomice și sociale pentru argeșenii din Diaspora.

ADVERTISEMENT

Politicianul era foarte activ în promovarea județului Argeș și a valorilor sale în Spania, conform sursei citate.

Cei din PNL nu sunt la prima dramă în ultima vreme. În urmă cu două săptămâni cunoscutul primar Dan Cosmin Opruță, din comuna Meteș, județul Alba, a decedat după ce s-a infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Bărbatul avea 37 de ani și ar fi împlinit 38 de ani pe 15 februarie. Era căsătorit și avea un copil, de asemenea nu avea niciun fel de comorbiditate.

Potrivit ziare.com, primarul a fost internat pe secția ATI Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, iar, ulterior, a fost transferat la Spitalul din Târgu Mureș. Bărbatul s-a simțit rău timp de o săptămâni, dar nu a mers la spital până luni, 25 ianuarie, când a si fost confirmat cu noul coronavirus.

Dan Cosmin Opruță a fost ales primar al comunei Meteș în 2016, din partea PNL și a fost reales, la alegerile locale din toamna anului 2020.

ADVERTISEMENT