News

Doliu în Poliția Română. Dan Fătuloiu, fost șef al instituției, a murit. Cauza decesului

Este doliu în Poliția Română. Chestorul Dan Fătuloiu, fost șef al instituției în perioada 2005 - 2007, a murit la vârsta de 66 de ani. Care e cauza decesului.
10.10.2022 | 09:39
Doliu in Politia Romana Dan Fatuloiu fost sef al institutiei a murit Cauza decesului
Chestorul Dan Fătuloiu, fost șef al Poliției Române, a murit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chestorul Dan Fătuloiu, care s-a aflat atât la conducerea Poliției Române, cât și a Poliței Capitalei, a încetat din viață la vârsta de 66 de ani.

Chestorul Dan Fătuloiu, fost șef al Poliției Române, a murit la vârsta de 66 de ani. Cauza decesului

Din primele informații, cauza decesului lui Dan Fătuloiu a fost un infarct. Conform ȘtirileProTv, chestorul nu avea probleme de sănătate cunoscute.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a aflat la conducerea Poliției Române în perioada 20 ianuarie 2005 – 9 august 2007.

Dan Fătuloiu s-a născut pe data de 27 iunie 1956 în municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți.

A avut o evoluție ascendentă în sistemul de Poliție. A fost, în perioada 1994 – 1997, inspector șef la Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița. Apoi, din 1997 până în 2000, inspector șef la Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș.

ADVERTISEMENT

În anul 2000 este numit șef al Poliției Capitalei. Din această poziție, în 2004 ajunge director adjunct al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În 2005 devine inspector general al Polției Române. Pleacă din această funcție în 2007, devenind șef al Biroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, cu funcție de ministru-consilier.

ADVERTISEMENT

Dan Fătuloiu, implicat într-un scandal de dare de mită

În mai 2011, chestorul Dan Fătuloiu era numit în funcţia de ataşat pe probleme de interne la Roma, prin ordinul ministrului de interne de la acea vreme, Traian Igaş.

Cu doar câteva luni înainte, în noiembrie 2010, fostul șef al Poliției Române fusese demis din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne, după ce a fost implicat într-un scandal de dare de mită.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost arestat în urma unui denunţ efectuat de Dan Fătuloiu.

Fostul șef IGPR l-a denunţat pe Cătălin Chelu, acuzându-l că a vrut să îi ofere mită în valoare de un milion de euro în schimbul rezolvării favorabile a zeci de dosare penale în care omul de afaceri era cercetat.

ADVERTISEMENT