News

Doliu în politica din România. Un important membru PSD a murit într-un accident rutier

Doliu în PSD. Un consilier județean a murit, duminică, într-un accident rutier produs în Bulgaria.
25.10.2021 | 21:45
Doliu in politica din Romania Un important membru PSD a murit intrun accident rutier
Un membru PSD a murit. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba despre Dumitru Văduva, consilier județean PSD Brăila, în vârstă de 71 de ani. Acesta și-a pierdut viața după ce șoferul mașinii în care se afla și-a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac.

Tragedia a avut loc, mai exact, în jurul orei 09:00, între Burgas și Malko Tarnovo, la granița cu Turcia. În urma impactului cu copacul, Dumitru Văduva s-a ales cu politraumatisme. La fața locului s-au deplasat autoritățile care au transportat la spital toate victimele.

ADVERTISEMENT

Celelalte persoane din mașină au supraviețuit

În autoturism se aflau și alte persoane, dar care au supraviețuit. Cu toate că medicii au făcut tot posibilul să-l mențină în viață, Dumitru Văduva a murit, în final, la Terapie Intensivă.

Inclusiv conducătorul auto a supraviețuit. Din primele cercetări, a reieșit că Dumitru Văduva se afla pe bancheta din dreapta, iar pe cele din spate se aflau soția lui și soția șoferului. Acestea au fost internate la Spitalul Universitar din Burgas, din cauza că s-au ales cu răni grave.

ADVERTISEMENT

Mesaje de condoleanțe din partea colegilor săi

Colegii de breaslă au aflat de decesul social-democratului. Cu toții i-au scris pe rețelele de socializare mesaje de rămas-bun.

”Sunt momente in viata cand cuvintele sunt de prisos…. Colegul nostru, Vaduva Dumitru a plecat in lumea celor drepti. Odihna vesnica!”, a scris pe facebook Turcoeanu Valentina, consilier județean CJ Brăila.

ADVERTISEMENT
A murit Dumitru Văduva, consilier județean PSD. Sursa foto: Facebook Turcoeanu Valentina – Consilier Județean CJ Brăila

 

”Domnul Văduva a fost (mi e atât de greu sa folosesc timpul trecut)   un OM deosebit, întotdeauna găseai o vorba buna la dumnealui, ii puteai cere oricand ajutorul și nu ezita niciodată sa ți l dea.

Dumnezeu sa l ierte și sa l odihnească în pace!! Sincere condoleanțe familiei!”, a mai scris un alt coleg de breaslă al social-democratului.

ADVERTISEMENT

Nu se știe, momentan, dacă Dumitru Văduva purta centura de siguranță în momentul accidentului. Centura de siguranță i-ar fi crescut șansele de a rămâne în viață.

S-au demarat cercetări amănunțite în acest caz. Momentan, este luat în calcul ca șoferul să-și fi pierdut controlul volanului din cauza vremii nefavorabile și a drumului alunecos.

Dumitru Văduva nu era doar consilier județean, ci și inspector din 1990 la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. El mai conducea și Consiliul de Administrație al Muzeului Brăilei, dar și grupurl de consilieri socia-democrați ai Consiliului Județean Brăila.

ADVERTISEMENT