ADVERTISEMENT
News

Doliu în politică. Lider PSD din teritoriu, răpus de COVID-19

| 17.11.2020 | 21:35
Doliu în politică. Lider PSD din teritoriu, răpus de COVID-19
Doliu în politică. Lider PSD din teritoriu, răpus de COVID-19. Sursa foto: b1.ro

Este din nou doliu în politica din România din cauza pandemiei de COVID-19. Un lider PSD din teritoriu a încetat din viață, la doar câteva zile după ce s-a infectat cu acest virus.

ADVERTISEMENT

Marți seara, autoritățile din Târgu-Cărbunesti au anunțat decesul lui Iuliu Călina (75 de ani), fost viceprimar al orașului timp de 20 de ani și lider local al social-democraților.

Politicianul era internat de câteva zile în spitalul din localitate. Fusese testat pozitiv în urmă cu câteva zile, iar starea sa de sănătate s-a agravat considerabil.

Un lider PSD din țară a murit din cauza COVID-19. Era infectat de câteva zile

Iuliu Călina, în vârstă de 75 de ani, lider al organizației PSD din Târgu Cărbunești, a încetat din viață marți seara, în timp ce se află internat în spitalul suport COVID din localitate.

ADVERTISEMENT

Fost viceprimar în oraș, politicianul social-democrat a fost depistat pozitiv cu câteva zile în urmă, fiind internat la Spitalul Târgu Cărbunești.

Vestea morții politicianului a șocat lumea politică locală. Și soția acestuia așteaptă rezultatul testului la noul coronavirus, potrivit celor de la gorjeanul.ro.

Iuliu Călina are doi copii. Fiul său este notar la Târgu Jiu, iar fiica este profesor universitar la UCB, potrivit aceleiași surse.

ADVERTISEMENT

COVID-19, multe victime în politică

Pandemia de coronavirus a lovit crunt lumea politică din România în ultimele luni. La începutul lunii noiembrie, primarul comunei timişene Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu, infectat cu COVID şi internat în stare gravă la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, a murit pe 2 noiembrie, acesta având şi o altă boală incurabilă.

Tudor Marinescu (PSD) s-a infectat cu virusul SARS CoV-2 și a făcut o formă complicată a bolii. El era internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

ADVERTISEMENT

În vară, un alt lider PSD, primarul comunei Băluşeni, Neculai Stratulat, diagnosticat cu COVID-19, a murit la Institutul de Pneumoftiziologie din Bucureşti.

Neculai Stratulat avea 71 de ani şi era membru al Partidului Social Democrat. Era primar din 2008 şi se afla la al treilea mandat.

ADVERTISEMENT

Lista deceselor edililor PSD infectați cu COVID-19 îl cuprinde și pe primarul din Deveselu. La începutul lunii septembrie, Ion Aliman (57 de ani), a fost diagnosticat cu COVID-19, iar pe 17 septembrie a murit într-un spital din Bucureşti. El fusese confirmat cu COVID-19 pe 4 septembrie, fiind internat la spitalul suport COVID din Caracal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!