News

Doliu în politica românească. Un fost primar al Sectorului 1 a fost răpus de COVID

07.11.2020 | 14:39
Doliu in politica romaneasca Un fost primar al Sectorului 1 a fost rapus de COVID
ADVERTISEMENT

Lumea politică este de astăzi mult mai săracă. S-a stins din viață Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, boala provocată de virusul SARS-COV-2.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de sâmbătă, 7 noiembrie. De asemenea, fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache, a ținut să transmită condoleanțe familiei îndurerate printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bilanțul victimelor provocate de infecția cu noul coronavirus continuă să înregistreze creșteri alarmante pe teritoriul țării noastre. În ultimele 24 de ore au fost raportate 130 de decese, în timp ce în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 1.048 de pacienți cu forme grave ale bolii.

A murit Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1

Cu profundă tristeţe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României. Prieten, coleg, conducător de departament, cu toţii am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă şi abnegaţie în slujba binelui comun.

ADVERTISEMENT

Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moineşti, judeţul Bacău. Licenţiat în drept şi sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfăşurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administraţia publică centrală şi locală a statului român.

În memoria colegilor şi a instituţiei, Vasile Gherasim va rămâne pentru totdeauna un reper de dăruire şi profesionalism, un exemplu de nobleţe şi de bunătate sufletească.

ADVERTISEMENT

A contribuit prin experienţa şi expertiza lui la dezvoltarea instituţională a Curţii de Conturi a României, având permanent ca deziderat prestigiul instituţiei pe care a slujit-o. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în comunicatul transmis de Curtea de Conturi a României.

După o luptă grea cu covid-19, un bun prieten, mentor al meu și fost primar al Sectorului 1, a plecat dintre noi. Drum lin către lumină, Vasile Gherasim. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a transmis și fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache.

ADVERTISEMENT

În 2004, după ce și-a dus la bun sfârșit mandatul de edil, Vasile Gherasim a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne şi Administraţiei Publice, funcţie pe care a exercitat-o până în 2005.

În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat, pentru ca în 2008 să revină în sfera administraţiei publice, din poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În acelaşi an, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, reputatul om politic a fost numit în funcţia de consilier de conturi.

Desemnat de Plenul Curţii de Conturi a României la conducerea Departamentului VII, acesta a coordonat o gamă complexă de activităţi cu specific juridic care presupun asistenţă şi consultanţă acordată structurilor de specialitate şi reprezentarea instituţiei în instanţele judecătoreşti.

Din păcate, un prieten foarte bun, fostul primar al Sectorului 1 Vasile Gherasim, a trecut la cele veşnice, urmare a infectării cu COVID-19. Dumnezeu să-l aibă în grija Sa!”, a scris și fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, la aflarea tristei vești.

ADVERTISEMENT