News

Doliu în politică. Un primar PSD a murit din cauza infecției cu Covid-19

28.04.2021 | 11:56
Doliu in politica Un primar PSD a murit din cauza infectiei cu Covid19
ADVERTISEMENT

Este din nou doliu în politică din cauza pandemiei de Covid-19. Un primar PSD, ales la scrutinul din septembrie 2020, a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Edilul comunei Viziru din județul Brăila, Dima Priceputu, aflat la al treilea mandat, a pierdut lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Primarul se afla internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență. El era internat în spital de aproximativ trei săptămâni, după ce a fost diagnosticat cu SARS-CoV.

Doliu în PSD. Un primar ales în septembrie 2020 a murit din cauza Covid-19

Primarul comunei Viziru, Dima Priceputu, a murit în noaptea trecută din cauza infecției cu Covid-19. Aflat în spital de trei săptămâni, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, acesta nu a făcut față infecției.

ADVERTISEMENT

Edilul, aflat în grupa de risc, dată fiind vârsta sa de 79 de ani, a stat 14 zile în secția COVID a Spitalului din Brăila, iar apoi a fost transferat la secția ATI, scrie Realitatea de Brăila.

Dima Priceputu ar fi împlinit 80 de ani pe 15 iunie. Acesta a câștigat un nou mandat de primar la alegerile locale din septembrie 2020, după ce a mai fost primar al comunei Viziru în perioada 2008-2016.

ADVERTISEMENT

Primele două mandate au fost câștigate fiind membru PDL, dar în 2014 a trecut la PSD și în 2016 a pierdut alegerile în fața liberalului Vasile Visalon. În 2020 a câștigat alegerile la o diferență de doar 8 voturi față de următorul clasat, mai anunță sursa citată.

Covid-19, multe victime în rândul primarilor din țară

De la începutul crizei sanitare, boala Covid-19 a răpus mai mulți primari din România. Ultimul deces din această serie a fost cel al fostului primar al municipiului Iași, Constantin Simirad.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a stins din viață pe 29 martie, la 79 de ani, în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Fostul edil ieșean fusese internat pe 21 martie la Terapie intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, fiind diagnosticat cu Covid-19.

El a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008, Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.

ADVERTISEMENT