Doliu în presa din România! A murit jurnalistul Dan Mindirigiu

Alexandra Chivu   
în HotNews
16/04/2019, 16:46
Doliu în presa din România! A murit jurnalistul Dan Mindirigiu
A murit jurnalistul Dan Mindirigiu

Jurnalistul Dan Mindirigiu a murit în somn, în urma unui infarct. Chiar dacă medicii au sosit rapid la locuința sa, nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul care urma să împlinească vârsta de 76 de ani în noiembrie.

Doliu în presa din România

De altfel, anul acesta am pierdut mulți oameni de bază ai societății: scriitori, jurnaliști, sportivi. Printre cei cărora le-a plcăut să scrie și s-a stins din viață cu această pasiune în suflet este și Nic Sârbu. Jurnalistul a pierdut după ”o uriașă suferință”.

Cea care a făcut anunțul a fost chiar soția sa, Simona Tache, printr-o postare pe un cont de socializare, transmițându-le celor care vor să-și ia rămas bun de la el un ultim mesaj. Nic Sârbu a intrat în presa de știință în anul 1985, moment în care a început să publice probleme în Gazeta Matematică. În anul 2005 s-a angajat la Academia Cațavencu a fondat Cațavencii, în vara lui 2011, a început și el să lucreze acolo.

Doliu în presa din România! A murit jurnalistul Dan Mindirigiu
Doliu în presa din România!

Multe nume au plecat în ceruri

Mai mult, Nic Sârbu a făcut și voluntariat pentru ONG-uri, a predat astronomie pentru copii de 12-14 ani din familii defavorizare și a învățat micuții și fizică. „Nic nu mai este. Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă, pe care a trăit-o aşa cum şi-a trăit toţi cei 43 de ani. A fost bun, demn, răbdător şi îndrăgostit de viaţă, până la ultima respiraţie. Trupul care i-a aparţinut va fi incinerat marţi, 23 ianuarie, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

Dacă doriţi să vă luaţi rămas bun, o veţi putea face la o oră pe care o voi anunţa mâine, printr-o editare a acestei postări. Va fi, probabil, undeva în jurul prânzului. Adresa Crematoriului: Intrarea Serelor nr 1, sector 4, în spatele Institutului de Medicină Legală”, a scris Simona Tache. Tot în acest an i-am pierdut și pe Dan Porțan, Andrei Dumitreu, Miriam Eugenia Soare, Paul Lăcătuș și Lazăr Lădariu.

Închide ×