News

Doliu în presa din România. A murit jurnalistul Darius Martinescu, la 40 de ani

Este doliu în presa din România. A murit jurnalistul din Constanța Darius Martinescu, răpus de o boală cumplită.
13.10.2021 | 18:33
Doliu in presa din Romania A murit jurnalistul Darius Martinescu la 40 de ani
Doliu în presa din România. A murit jurnalistul Darius Martinescu. Sursa foto: Captură YouTube News Desk
ADVERTISEMENT

Doliu în presa românească, după ce jurnalistul Darius Martinescu s-a stins din viață, răpus de o boală gravă. Ziaristul era din Constanța, iar vestea morții sale i-a întristat pe toți cei care au avut ocazia să-l cunoască.

Darius Martinescu a fost redactor-șef al subredacției Dobrogea, de la ziarul România liberă, așa cum au menționat foștii săi colegi.

ADVERTISEMENT

„Vestea tragică a morții sale ne-a întristat pe toți și ne-a făcut, din nou, să realizăm, cât de scurtă poate fi viața. Avea puțin peste 40 de ani și era tatăl unei fetițe. Teoretic, avea toată viața înainte însă soarta i-a rezervat alt plan”, au transmis jurnaliștii de la Ziarul Amprenta.

Jurnalistul din Constanța Darius Martinescu a murit

Darius Martinescu s-a luptat o lungă perioadă cu o boală cumplită, care l-a și răpus, în cele din urmă. Jurnalistul din Constanța a murit miercuri, iar o fostă colegă este cea care a dat vestea tragică.

ADVERTISEMENT

„Astăzi este o zi tristă!! Dragul meu coleg Darius, nu mai e printre noi! A plecat printre îngeri. Drum lin printre îngeri.

Oriunde ai fi, știu sigur că ești într-un loc mai bun. Nu are cum altfel. Suferința ta a luat sfârșit”, a fost anunțul fostei colege, scrie cugetliber.ro.

ADVERTISEMENT

Cei care l-au cunoscut și au avut ocazia să lucreze cu el sunt îndurerați de pierderea suferită. Mai mulți foști colegi au avut numai cuvinte de laudă pentru Darius Martinescu, decedat la o vârstă fragedă.

Pasiunea pentru jurnalism i-a oferit multe oportunități regretatului jurnalist, care a fost în Afganistan, cu mulți ani în urmă, de unde a scris diverse reportaje.

ADVERTISEMENT

„Soarta alege să îi ia pe unii dintre noi prea repede. Astăzi a mai murit un ziarist din Constanța, înnegrind astfel o listă care nu ar fi trebuit să exista a celor care pleacă dintre noi când încă sunt în floarea vârstei.

Darius Martinescu, fost redactor-șef al subredacției Dobrogea a ziarului România liberă, s-a stins azi din viață. Am lucrat împreună ani buni la România liberă. Mult timp, în același birou.

Am împărțit, așa cum împart ziariștii, clipe mai bune sau mai proaste, căci viața într-o redacție de ziar, în presă în general, nu-i chiar roz.

Un om calm, un bun ziarist de investigații, bun cunoscător a tot ceea ce se întâmpla în domeniul militar, despre care scria deseori (pasiunea aceasta l-a dus și în Afganistan, în 2008, de unde a scris mai multe reportaje), un soț și un tată, cu vise, cu speranțe, cu planuri de viitor.

Tare nedreaptă este viața… Condoleanțe familiei și multă putere!”, transmit jurnaliștii de la ct100.ro.

Darius Martinescu, despre meseria în presă

Darius Martinescu a scris, în descrierea de pe site-ul pe care îl modera, despre ce reprezintă meseria lui în presă.

„Atunci când faci un reportaj, poţi să arăţi frumosul din natură şi oameni; dacă faci o investigaţie scoţi la suprafaţă ilegalităţile sistemului şi părţile urâte ale naturii umane.

După aproape două decenii de frumos şi urât la Observator de Constanţa, Jurnalul de Constanţa, Jurnalul Naţional, România Liberă, Ziarul Timpul, Ecomunitate, Avocatura.com. Jurnal de Investigatii, Ziarul de Investigatii şi Dobrogea TV, atunci când te uiţi în jurul tău constaţi că nu s-a schimbat nimic.

Şi atunci vrei să faci tu ceva care să schimbe măcăr un pic lucrurile în direcţia bună. Eu o să încerc şi voi o să decideţi dacă am făcut bine sau nu”, este descrierea jurnalistului, potrivit constantanoastra.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: