Doliu în presa din România! A murit jurnalistul Sorin Burtea

Alexandru Năstase   
în HotNews
03/08/2020, 19:52
Doliu în presa din România! A murit jurnalistul Sorin Burtea GALERIE FOTO
Sorin Burtea a încetat din viață. Sursa foto - facebook

Doliu în presa din România! Un jurnalist important a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

A murit Sorin Burtea

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

De altfel, jurnalistul a scos în prim plan fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania “Învinge apele!” din emisiunea “Interes general”, de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania “Solicitaţi bonul fiscal!” tot pe TVR1.

De remarcat că, în ultima perioadă, Sorin Burtea se ocupa de emisiunea ”Investiţi în România!” pe TVR Internaţional.

Mai mult de atât, Burtea a fost membru fondator al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi a pledat pentru respectarea prin lege a drepturilor jurnaliştilor.

Închide ×