News

Doliu în presa din România! S-a stins din viață Mireille Astrid Popa, o jurnalistă de numai 46 de ani

Doliu în presa din România după ce a încetat din viață Mireille Astrid Popa
26.09.2021 | 17:10
Doliu in presa din Romania Sa stins din viata Mireille Astrid Popa o jurnalista de numai 46 de ani
Mireille Astrid Popa a încetat din viață. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Fiica a doi jurnaliști, Areta și Florian Popa, morți și ei, Mireille Astrid Popa a încetat din viață la numai 46 de ani. Cu doar o zi înainte să moară, aceasta a postat o fotografie pe o rețea de socializare. Era o imagine făcută în urmă cu doi ani de zile.

O imagine în care apărea fericită și liniștită. „La Dunăre n-ai nevoie de filtre ca să fii frumoasă”, a scris lângă poza realizată în trecut.

ADVERTISEMENT

Doliu în presa românească

„Era fericită atunci când s-a fotografiat. Apoi a apărut boala ei. Nu știu exact dacă a fost o tumoră la cap sau, cum spunea ea, un hematom apărut în urma unei lovituri după ce a căzut.

Oricum au urmat luni și luni de chin, de operație și tratamente. Numai ea și tatăl ei, alături. Mereu sprijinul ei, mereu omul care o învăța cum să fie puternică”, a notat Simona Ionescu de la Evenimentul Zilei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta a mai scris că primul job în presă al jurnalistei Mireille Astrid Popa a fost la ziarul Cotidianul, după ce îl preluase Ion Cristoiu, la rugămintea lui Ion Rațiu.

„Atunci am cunoscut-o și eu pe Mireille, cândva fetița care rămăsese orfană de mămica ei de la „Tineretul liber”.

ADVERTISEMENT

Era colegă cu fiica mea cea mare, Silviana, reporter-boboc și studentă la drept. Atunci am și aflat că locuim pe aceeași stradă”, a mai zis Ionescu

Interesant e că mama acesteia a murit când Mireille avea doar cinci ani de zile. Avea 40 de ani și lucra, de asemenea, în presă. A activat la Tineretul Liber alături de alte nume grele.

ADVERTISEMENT

Și tatăl lui Mireille, tot ziarist, a încetat din viață. Rămas văduv de tânăr, viața acestuia s-a împărțit între meserie și creșterea și educarea fiicei.

Doar că, începând din 2018 a trebuit să-i fie și sprijin puternic lui Mireille, care se îmbolnăvise grav.

Brusc, Florian Popa Mișcan a murit în 2020, la 67 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: