News

Doliu în presa din România! A murit Radu Călin Cristea

17.10.2020 | 11:33
Doliu in presa din Romania A murit Radu Calin Cristea
ADVERTISEMENT

Doliu în presa din România! A încetat din viață jurnalistul Radu Călin Cristea. Acesta a fost scriitor, dar și membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului. A murit la vârsta de 65 de ani.

Critic literar, eseist și jurnalist român, Radu Călin Cristea s-a născut în anul 1955, în comuna Ineu, județul Arad. De altfel, în acest oraș a și urmat cursurile liceului.

ADVERTISEMENT

În 1978 a absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București. A debutat publicistic în 1973 în revista „Orizont” din Timișoara, iar editorial cu volumul de eseuri Emil Botta-despre frontierele inocenței, la Editura Albatros, în 1984.

Doliu în jurnalismul românesc

Radu Călin Cristea a fost colaborator şi redactor la programul „Actualitatea Românească” la Radio Europa Liberă preț de 12 ani, mai exact în perioada 1990 – 2002.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost director al Muzeului Literaturii Române din București, iar în vara anului 2012 a ocupat pentru o scurtă perioadă, funcția de director general (interimar) al TVR. Apoi a rămas în TVR, ca șef al Departa­mentului „Literatură. Arte”.

Din păcate, vestea vine la doar o zi de la decesul unei alte jurnaliste. Ramona Feraru a încetat din viață. „Îmi este greu sa anunț iarăși dispariția unui vechi jurnalist. Ramona Feraru a încetat din viață. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!”, a scris jurnalistul Petrişor Cană pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta a oferit și câteva detalii despre moartea jurnalistei. „Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace! E încă o zi tristă pentru presa românească.

Am aflat cu stupoare vestea de la prietenul ei şi am început să sun… Sunt chiar aici la locuinţa ei. Deocamdată sunt poliţiştii, medicul care a îngrijit-o în ultimele clipe şi probabil că urmează să vină şi cei de la IML.

ADVERTISEMENT

Ştiu că nu se simţea bine, slăbise în ultima vreme, iar ultimul telefon pe care l-a dat l-ar fi dat medicului”, a povestit Petrişor Cană.

 

ADVERTISEMENT