News

Care a fost cauza decesului lui Alexandru Sassu. Reacții după moartea fostului șef al TVR

Doliu în presa românească după ce a încetat din viață Alexandru Sassu, fost șef al TVR. Acesta ar fi decedat în urma unui infarct.
26.09.2021 | 10:30
Care a fost cauza decesului lui Alexandru Sassu Reactii dupa moartea fostului sef al TVR
Alexandru Sassu a încetat din viață. Sursa foto - reportervirtual.ro
ADVERTISEMENT
26-09-2021
07:29

Mesaje de condoleanțe după dispariția lui Alexandru Sassu

Televiziunea publică a transmis un mesaj de condoleanțe după dispariția celui care a condus instituția vreme de trei ani.

“Alexandru Sassu a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme cardiace. Alexandru Sassu a fost Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune în perioada 2007-2010, iar în iunie 2018, pentru doi ani, a revenit în televiziune şi a ocupat poziţiile de consilier al PDG şi ulterior, producător general.

În perioada mandatului său ca Preşedinte-Director General al TVR, la 10 octombrie 2008, postul TVR 3 a debutat pe micile ecrane. La acea dată a fost o premieră în audiovizualul românesc, TVR 3 fiind primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale. 

Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, în Bucureşti şi a absolvit Institutul Politehnic din Capitală. A fost deputat în mai multe legislaturi din partea Partidului Democrat şi a deţinut funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. În ianuarie 2003 a părăsit Partidul Democrat şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. Alexandru Sassu a fost decorat cu Ordinul  Steaua României în grad de Cavaler în perioada mandatului de prim-ministru al lui Radu Vasile.

Sincere condoleanţe familiei!

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol”, este mesajul televiziunii de stat.

Și politicianul Ovidiu Zară a transmis un mesaj după dispariția lui Alexandru Sassu.

”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Zară pe Facebook.

Tot pe Facebook și-a exprimat regretul pentru decesul fostului președinte al TVR și jurnalistul Victor Ciutacu.

”S-a dus unul dintre cei mai mișto colaboratori pe care i-am avut. Politician pe vechi, ștaif, clasă, cultură, aplomb, cu totul altceva decât sărăciile care populează azi inutil ecranele. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris jurnalistul.

Veste proastă din presa românească. Alexandru Sassu s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Potrivit Realitatea TV și TVR, acesta a decedat din cauza unui infarct, fiind cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Alexandru Sassu a participat activ la Revoluția din decembrie 1989. Mai mult decât atât a fost considerat unul dintre liderii baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

ADVERTISEMENT

A intrat în politică imediat după acest moment. A fost ales deputat în legislatura 1992-1996, în județul Brăila pe listele Partidului Democrat. În legislatura 1996-2000 a fost deputat PD de București.

Activitatea politică a fostului șef al TVR, Alexandru Sassu

În legislatura 2000-2004 a ajuns deputat de Timiș, ales de asemenea pe listele PD. De remarcat că până în 2003, Sassu a fost și vicelider, apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

În același an, ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, a părăsit Partidul Democrat împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz.

Nu a ezitat o clipă și a aderat la Partidul Social Democrat, gest care i-a fost reproșat de mai multă lume în acele momente.

ADVERTISEMENT

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

În iunie 2007, a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General ca interimar.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 2 septembrie 2007, Sassu a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV , Televiziunea Română, fapt care s-a lovit de nemulțumirea lui Traian Băsescu, președintele României.

De menționat că după ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media.

„Colaborarea mea cu SRTv a avut la bază o înţelegere privind redresarea reală şi solidă a acestei instituţii. Înţelegerea prevedea ca, împreună cu preşedintele director general al SRTv să depun toate eforturile pentru a creiona un proiect viabil şi sustenabil care să facă posibilă redresarea SRTv”, a notat acesta în demisie

De asemenea, în ultima parte a vieții, acesta s-a făcut remarcat ca analist politic, fiind deseori invitat în platourile televiziunilor.

ADVERTISEMENT
Tags: