News

Doliu în presa românească. A murit jurnalistul Liviu Iancu, autorul celebrului roman ”Xanax”

28.12.2020 | 20:31
Doliu in presa romaneasca A murit jurnalistul Liviu Iancu autorul celebrului roman Xanax
A murit jurnalistul Liviu Iancu. Este autorul celebrului roman ”Xanax”. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea presei, după ce s-a stins din viață jurnalistul Liviu Iancu. Avea doar 45 de ani și a murit luni, 28 decembrie, în urma unui infarct.

Jurnalist economic, a lucrat la agenţia de presă Mediafax şi la revista „Business Magazin“, iar în prezent semna pe site-ul Profit.ro. În calitate de reporter a însoţit numeroase delegaţii oficiale și a acumulat numeroase experiențe notabile pe care le-a consemnat în romanul „Xanax“. Cartea a avut parte de o lansare inedită și șocantă. Momentul s-a petrecut la 11.000 de metri altitudine, în avion.

ADVERTISEMENT

Apărută în luna februarie 2019 la Editura Trei, cartea s-a dovedit a fi un bestseller veritabil, primul tiraj epuizându-se în doar 3 zile. Iar în doar câteva luni, Xanax a ajuns la a patrulea tiraj și un număr record de 10000 de exemplare vândute.

S-a stins din viață Liviu Iancu, autorul romanului Xanax

A intrat în presă, la Mediafax, în 2000. În prezent, era jurnalist la Profit.ro.

A murit jurnalistul Liviu Iancu. Este autorul celebrului roman ”Xanax”
A murit jurnalistul Liviu Iancu. Este autorul celebrului roman ”Xanax”. Foto: Facebook

“Atât de tare m-a deformat meseria încât dacă trec cu mașina pe lângă un accident oribil, primul gând e să dau știrea.” – Liviu Iancu, conform profit.ro.

Născut pe 8 mai, la Găeşti, Dâmboviţa, a terminat liceul Vladimir Streinu din oraşul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi – Cibernetică, Transporturi şi Sociologie. Nu a terminat niciuna din ele.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, sunt nevoit să anunţ o ştire foarte tristă! “Războiul” dintre bracii germani şi insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici şi vehemenţi susţinători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică, pe un grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrăţişată şi de Liviu Iancu.

Liviu Iancu a scris bestseller-ul ”Xanax”

Romanul a reprezentat debutul în literatură al jurnalistului Liviu Iancu. Cartea tratează mai multe teme printre care și degradarea satului românesc în anii de după Revoluție. De asemenea, în roman se regăsesc dezvăluiri din lumea presei și cea de business.

ADVERTISEMENT

Xanax se clasează în topul celor mai de succes romane românești publicate în 2019. Multe personaje din Xanax sunt ușor depistat de către cititori. Este vorba foști miniștri, șefi de ziare, oameni de afaceri sau personaje din lumea mondenă.

Romanul are ca pretext teama de zbor a autorului, descrie corupția politică și ipocrizia personajelor cheie ale vieții publice.

ADVERTISEMENT

Liviu Iancu a avut parte de o lansare la ”înălțime”

„Xanax” a avut parte de o lansare memorabilă. Totul s-a petrecut la 11.000 de metri altitudine, la bordul unei curse charter între București și Tunisia (Hammamet).

„Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească «sala» și nu mă supăr”, spunea atunci Liviu Iancu.

Pasagerii au fost surprinși de anunțul comandantului aeronavei, Adina Stolojan, care a spus că este pentru prima dată în istoria aviației românești și, poate, mondiale, când o carte este lansată într-un avion în zbor

  • „Pentru că pe pământ i s-a părut prea puțin, jurnalistul Liviu Iancu a decis să lanseze această carte și deasupra norilor”, a transmis comandantul.
ADVERTISEMENT
Tags: