Sport

Jurnalistul Mihai Dolinschi s-a stins din viață, la doar 29 de ani! Bunica sa, mărturisiri cutremurătoare: „Mă suna mereu, îmi purta de grijă!”

Tragedie fără margini în lumea presei din România. Mihai Dolinschi a fost găsit fără suflare în locuința sa din București. Avea doar 29 de ani.
20.07.2021 | 18:27
Jurnalistul Mihai Dolinschi sa stins din viata la doar 29 de ani Bunica sa marturisiri cutremuratoare Ma suna mereu imi purta de grija
Mihai Dolinschi a fost găsit fără suflare în locuința sa din București. Avea doar 29 de ani. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
20-07-2021
17:59

Bunica lui Mihai Dolinschi, mesaj cutremurător după decesul jurnalistului

Ani Oprea, bunica lui Mihai Dolinschi, a vorbit despre trecerea în neființă a nepotului său: „Ultimele momente trăite alături de Mihai au fost joi săptămâna trecută. M-a sunat să mă întrebe ce fac, cum mă simt, mă suna mereu, îmi purta de grijă pentru că am și eu probleme de sănătate.

Mi-a zis că a visat un vis urât. A fost cutremur și dintre toți cei pe care îi îndrăgea numai eu am murit și pentru el a fost tragedie.

Pierderea lui pentru mine înseamnă durere, pentru care n-am să pot niciodată să găsesc leacul. Am fost ca niște prieteni. De mic nu i-am permis să-mi spună bunica și să-mi spună pe nume, să fim mai apropiați”, a spus Ani Oprea, pentru Antena3.

20-07-2021
15:27

Presa sportivă din România deplânge dispariția lui Mihai Dolinschi

Întreaga presă sportivă din România s-a unit după dispariția prematură a tânărului jurnalist Mihai Dolinschi. Plecat printre îngeri la doar 29 de ani, marele fan al lui Gareth Bale și Carmelo Anthony a fost omagiat de mai mulți colegi de breaslă.

Unul dintre cele mai emoționante mesaje i-au aparținut lui Emil Grădinescu, coleg la Look Sport și Telekom Sport și totodată unul dintre mentorii lui Mihai.

„Cristi Petre mi-a povestit despre el: “ e bun tare, știe tot, luați-l la voi”. A venit, a dat o proba și a rămas. Repede ne-am dat seama ca am pus mâna pe un diamant. Toba de sport, pasionat pana la obsesie, nu se mai satura de munca. Făcea de toate , stiri, scripturi, la comentarii era uimitor. Avea in cap mai multe informații decât găseam noi pe google. Și nu reușeam sa îl conving sa îmi spună pe nume. “ Credeți ca șefii sunt multumiți de mine? As vrea sa comentez mai mult.

Nu vorbiți dumneavoastră sa îmi dea 2 meciuri pe zi?” De la o vreme începuse sa comenteze noaptea meciuri din NBA. Se culca pe la 5-6 dimineața si o lua de la capăt. Nu am văzut atâta pasiune si energie la nimeni din breasla. Și sunt sigur ca ar fi ajuns cel mai bun comentator din Romania. A fost o lumina printre noi, o flacara care a ars prea tare si s-a stins prea repede. Iar acum nu pot sa cred ca scriu despre Mihai la timpul trecut. Ce tragedie… Dumnezeu sa dea putere familiei sa suporte durerea. Noi o sa îți ducem dorul , Mihai si nu o sa uitam ca am avut odată un coleg care era atât de bun ca ne obliga si pe noi sa ținem pasul cu el. Și in memoria ta, Mihai, vom fi buni”, a scris Emil Grădinescu, pe Facebook.

Moderatorul Silviu Tudor Samoilă, cel pe care îl aprecia cel mai tare Mihai Dolinschi și pe urmele căruia voia să calce, a scris pe telekomsport.ro un editorial despre „cel mai bun tânăr jurnalist al anului 2018”.

Colaboram tot mai des şi l-am rugat la un moment dat să conceapă materiale pentru studiourile Champions League. Era un coşmar pentru producătorii emisiunilor şi pentru editorii de montaj pentru că, pasionat fiind, îl lua valul, scria texte lungi, complexe, pentru care nu exista suficientă ilustraţie. ”Dolinschiiiii” se auzea din zona computerelor unde se montează, ”cu ce dracu vrei să ilustrez partea asta cu Zidane care a schimbat sistemul din 4-3-3 în 4-4-2?”. Cu greu l-am convins că trebuie să fie mai concis şi că în televiziune eşti obligat să te asiguri că ai suficiente imagini pentru a ”colora” un text. 

Iubea Realul, dar o făcea echilibrat. S-a şi supărat o dată pe mine că i-am deconspirat pasiunea într-o emisiune. Nu voia să fie etichetat drept suporter al unei echipe, fie ea dintr-un campionat străin. Îi plăcea de Bale pe care îl admira pentru că la un moment dat în carieră ajunsese printre cei mai mari jucători din lume fără a avea talentul lui Ronaldo sau Messi. Era fan Tuchel, iar victoria neamţului din finala Champions League îi generase o bucurie imensa din categoria ”v-am zis eu că e sculă de antrenor”. Admira sportul american, pe Carmelo Anthony şi, de fiecare dată când ajungea în State, îşi procura bilete la meciuri din NBA, NFL şi chiar MLB.

”Sunt sigur ca ar fi ajuns cel mai bun comentator din România”, scria Emil Grădinescu în cel mai frumos laudaţio pe care l-am citit în aceste ore cumplite. Cred şi eu asta. Avea un noroc teribil de meciuri spectaculoase şi chiar glumeam că trebuie să pariez de acum încolo că se dau cel puţin cinci goluri în partidele lui. Dolinschi reuşea să facă intereseante chiar şi jocuri modeste, oferind în permanenţă elemente de subtilitate tehnico-tactică. Era făcut să comenteze pentru un post de sport, acolo unde aştepţi ca cel de la microfon să nu îţi vorbească despre cât câştigă fotbalistul X şi ce maşină conduce, ci să îţi şi explice jocul, să te facă pe tine, privitor, mai bogat.

Mihai Dolinschi este unul dintre puţinele cazuri de oameni care mor la 29 de ani, despre a cărui viaţă şi carieră nu se exagerează postum. El chiar era pasionat, talentat, muncitor şi profund. Nu îţi închipui cât ne vei lipsi, puştiule!”.

Nici directorul Telekom Sport, Vlad Enăchescu, nu a rămas indiferent la vestea că Mihai Dolinschi nu mai este printre noi: „Acum fix 3 ani, prietenul meu vechi Marius Ancuța pleca la îngeri. Avea aproape 50 de ani. Astăzi o altă tragedie ne-a lovit din plin – cel mai talentat tânăr jurnalist pe care l-am cunoscut, Mihai Dolinschi, ne-a părăsit și el, la doar 29 de ani. E nedrept pentru că Mihai era tânăr, pasionat și plin de calități. Noi, ca breaslă, am pierdut. Condoleanțe familie și… lumină. RIP”, a scris Enăchescu, pe Facebook.

Mihai îi va lipsi enorm și lui Cosmin Petrescu, cel alături de care comenta NBA la Telekom Sport: „Odihneasca-se in pace! Unul dintre cei mai pasionati oameni de sport pe care i-am cunoscut vreodata si un adevarat profesionist. Nu imi sta in caracter sa laud oamenii, dar consider ca stia ca asta cred despre el din moment ce am acceptat sa fie alaturi de mine la NBA in repetate randuri. Sa ne veghezi de sus si sa ne transmiti aceeasi dragoste pentru sport pe care ai avut-o tot timpul!”, a fost mesajul lui Petrescu.

Vestea disparției lui Mihai l-a marcat teribil și pe colegul nostru, Cristi Măciucă, cel care a lucrat cu el la Telekom Sport și care îi era unul dintre cei mai buni prieteni. „Cuvintele sunt de prisos.. Nu îmi revin din coșmarul ăsta. Odihește-te în pace fratele meu”.

Cu aproape o săptămână înaintea dispariției sale, Dolinschi se fotografiase alături de Dragoș Suciu. Expertul în tenis de la Eurosport și Digi Sport deplânge și el moartea lui Mihai: „Fără cuvinte! Nu poate fi adevărat”, a scris Suciu, pe Facebook.

Un mesaj sfâșietor prin care își exprimă regretul pentru moartea lui Mihai Dolinschi a postat și celebrul comentator de sporturi de contact, Alexandru Ganci,c are a fost coleg cu „Doli” la Telekom Sport și Look Sport.

„M-am gandit mult daca sa scriu ceva sau nu despre asta. Pana la urma scriu. La telekom sport am cunoscut doi baieti simpatici, frumosi, destepti, cu mult bun simt si multa dorinta de munca. Erau prieteni foarte buni, glumeau impreuna, mergeau la mare impreuna, mergeau la sala impreuna si isi doreau sa faca o cariera. Unul dintre ei s-a stins ieri, intr-un mod total neasteptat si foarte trist pentru mine. Imi amintesc ca trebuia sa mergem la sala impreuna si sa lucram umeri. Nu am mai apucat.

Imi amintesc ca anul trecut ne vedeam noaptea la comentariu, el comenta baschet, eu UFC. Imi amintesc ca mi-a spus intr-o zi ca faptul ca eu alerg la trei televiziuni intr-o zi il motiveaza. I-am spus ca as vrea ca el sa poata sa merga la o singura televiziune si faca multi bani, fara sa munceasca intr-un ritm epuizant. Munca in redactiile de sport este foarte prost platita, epuizanta si plina de tot felul de “guru” ai presei sportive, de care trebuie sa te feresti. Este atat de rar sa gasesti oameni de calitate si mai ales copii dornici sa sclipeasca. Mihai, sa ma ierti ca nu am mers cu tine la sala si ca nu am putut sa te ajut in meseria asta pacatoasa.

P.S Sa nu dati like la postarea asta, cautati un clip cu Mihai la comentariu sau cititi un articol scris de el, pentru asta a trait, asta a fost marea lui pasiune.
P.P.S Incercati sa-i iubiti pe oameni atat timp cat sunt in viata si nu uitati sa-i sustineti si sa-i promovati pe tinerii talentati”, a scris Ganci.

20-07-2021
09:06

Mihai Dolinschi va fi înmormântat joi

Fostul jurnalist Mihai Dolinschi va fi înmormântat joi. Un membru al familiei a lăsat un mesaj pe pagina de Facebook pentru cei care vor să aducă un ultim omagiu: “Doresc să las un ultim mesaj de pe acest cont de fb şi să confirm pierderea iubitului nostru văr, prieten, frate, jurnalist. Dumnezeu să te odihnească în pace suflet bun! Cine doreşte să aducă un ultim omagiu, poate veni în Comuna Stefaneştii de Jos, Ilfov la capela bisericii Sf. Mihail şi Gavriil începând cu data de 20.07, după ora 16:00”

Presa sportivă din România este, începând de astăzi, mult mai săracă. Mihai Dolinschi, comentator, moderator și analist cunoscut pentru aparițiile la Telekom Sport și Look Sport, s-a stins din viață, la doar 29 de ani.

Din primele informații, acesta a fost găsit fără suflare în locuința sa din București. În momentul de față nu sunt cunoscute împrejurările exacte în care s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

Ultimul său mesaj – publicat luni dimineață pe rețelele de socializare – reda mărturia emoționantă a legendei lui Liverpool, Steven Gerrard, despre primii pași în fotbalul profesionist.

Jurnalistul sportiv Mihai Dolinschi a fost găsit mort, în locuința sa din București. Avea doar 29 de ani. Ultimul său mesaj

Steven Gerrard: ” Hărmălaia era greu de descris. Atunci când ești rezervă și te încălzești, vezi o mare de oameni. Îți sare inima din piept. Ai emoții mari. Când ți se face semn să intri pe teren, te cuprinde un sentiment ireal și e înfricoșător.

ADVERTISEMENT

Am jucat doar patru minute, dar, îmi amintesc că tata mi-a spus, după meci, în drum spre casă: Nimeni nu îți poate lua asta. Ai jucat pentru prima echipă a lui Liverpool!

E incredibil! La finalul meciului am simțit ca și cum totul e îndeplinit. Visul e realizat, dar când revii la realitate, îți dai seama că-i doar începutul. De la acel debut mi s-a schimbat viața.

ADVERTISEMENT

Totul s-a schimbat foarte rapid. Se deschidea ușa către lumea reală. Când ești pe teren, trebuie să fii pregătit sau rămâi descoperit. În fotbalul mare nu te poți ascunde. Totul se întâmplă rapid și nici o situație nu seamănă cu alta”.

Stevie G, legenda cormoranilor, despre debutul în fotbalul profesionist, în Liverpool vs Blackburn, 29 noiembrie, 1998, în Premier League”, a fost ultimul mesaj publicat de Mihai Dolinschi, pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Pasiunea pentru baschet a început de la o vârstă fragedă”

Deși este un jurnalist cunoscut în special microbiștilor, activitatea sa nu se rezuma doar la „sportul rege”. În ultima perioadă, acesta și-a redescoperit pasiunea pentru baschet, comentând alături de Cosmin Petrescu partidele din NBA, la Telekom Sport.

A fost o trecere ușor dificilă pentru că nu mai comentasem un alt sport de echipă, în afara fotbalului. Mai comentasem 3 meciuri de tenis, dar în urmă cu 3 ani. Totuși faptul că l-am avut alături pe Cosmin Petrescu m-a ajutat să îmi îmbunătățesc comentariul de la meci la meci.

Joc baschet cam o dată pe săptămână în parc cu vărul meu, Andrei Cristian Cușu, care evoluează la echipa U-18 a Voluntariului și a făcut parte la 3 meciuri și din echipa de seniori din prima ligă. Am practicat dar aș putea spune la un nivel semi-profesionist.

Pasiunea pentru baschet a început de la o vârstă fragedă, când mătușa mea, Monica Dolinschi pe atunci, evolua la naționala României de senioare și la ACRO sau Rapid la nivel de club. Eu pot să spun că am practicat la nivel semi-profesionist.

A fost o luptă între baschet și fotbal. Între 12 și 15 ani am practicat baschet la CSS4, unde am evoluat pe poziția de extremă și am mai jucat pentru echipa școlii și primul an de liceu. Apoi am renunțat pentru că am mai încercat un an fotbalul”, mărturisea Mihai Dolinschi într-un interviu pentru baschet.ro.

ADVERTISEMENT