Life

Doliu în rândul fanilor Harry Potter. Încă un actor din celebra serie s-a stins din viaţă

Este doliu în rândul fanilor Harry Potter după ce încă un actor din celebra serie s-a stins din viață, la vârsta de 98 de ani.
08.11.2022 | 19:57
Doliu in randul fanilor Harry Potter Inca un actor din celebra serie sa stins din viata
Fanii filmelor Harry Potter, în doliu, Sursa foto: Hepta, IMDb/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fanii seriei Harry Potter sunt în doliu după ce un alt actor a decedat luni, 7 noiembrie. A interpretat un rol important în celebra franciză.

Doliu printre fanii filmelor Harry Potter. Un alt actor din celebra serie a murit

Fanii celebrei serii de filme Harry Potter, adaptate după romanele autoarei J.K. Rowling, sunt îndurerați. Leslie Phillips, actorul care a dat voce pălăriei vorbitoare de la Hogwarts, a murit la vârsta de 98 de ani.

ADVERTISEMENT

În seria Harry Potter, pălăria vorbitoare îi sorta pe elevii de la Hogwarts într-una dintre cele patru case: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw sau Slytherin.

Actorul și artistul de voce s-a stins din viață luni, în somn, după ce s-a luptat o vreme îndelungată cu boala.

ADVERTISEMENT

Decesul actorului a fost confirmat marți de agentul său, Jonathan Lloyd, potrivit Reuters. Fanii sunt îndurerați după această veste cumplită.

Leslie Phillips s-a luptat mai mult timp cu boala. Renumitul actor britanic a supraviețuit anterior la două accidente vasculare cerebrale.

ADVERTISEMENT

Actorul a avut roluri în zeci de filme de-a lungul carierei sale. A jucat în seria de filme Carry On, dar și în Doctor in The House, Tomb Raider și Midsomer Murders.

Născut pe 20 aprilie 1924, Leslie Phillips a luptat și în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind locotenent secund în artileria regală.

ADVERTISEMENT

Hagrid din Harry Potter a murit în octombrie

Decesul lui Leslie Phillips a venit la aproximativ o lună de când s-a stins din viață Robbie Coltrane, actorul care i-a dat viață personajului Hagrid în seria filmelor Harry Potter. Acesta avea 72 de ani atunci când a murit.

Regretatul actor suferea de osteoartrită și obișnuia să se plângă de dureri. În plus, medicii au descoperit că la unul dintre genunchi nu mai are niciun cartilagiu.

În ultimii ani a avut probleme cu deplasarea și era nevoit să folosească un scaun cu rotile. Medicii i-au recomandat să facă o intervenție chirurgicală în SUA pentru a-și repara genunchiul.

Rolul i-a adus faima actorului, mai ales că personajul pe care l-a interpretat a fost foarte îndrăgit.

În primăvara anului trecut, a murit și actrița Helen McCrory, care a interpretat rolul Narcissei Malfoy din Harry Potter. Vedeta avea doar 52 de ani. A avut roluri și în alte producții de succes, cum ar fi The Queen, Peaky Blinders și Skyfall.

ADVERTISEMENT