Life

Doliu în showbiz! Cântăreața Maria Mendiola a murit la 69 de ani!

Cântăreața Maria Mendiola a murit la 69 de ani, decesul artistei provocând lacrimi în lumea muzicii internaționale.
12.09.2021 | 13:47
Doliu in showbiz Cantareata Maria Mendiola a murit la 69 de ani
Cântăreața Maria Mendiola a murit la 69 de ani Sursa foto: TG Time
ADVERTISEMENT

Cântăreața Maria Mendiola a murit în mijlocul familiei, la Madrid, fosta membră a iubitului duo spaniol Baccara, alături de care a cunoscut celebritatea în toată lumea.

Cântăreața Maria Mendiola a murit

Cântăreața Maria Mendiola s-a stins din viață sâmbătă, pe 11 septembrie 2021, motivele decesului nefiind încă date publicității de familia artistei.

ADVERTISEMENT

”Draga mea Maria, o artistă minunată, dar, înainte de toate, prietena mea, ne-a părăsit astăzi”, a scris colega ei de formație, Cristina Sevilla, pe Instagram, anunțând vestea tristă.

Cântăreața care a cunoscut celebritatea cu melodia ”Yes Sir, I Can Boogie”, lansată în 1977, a pornit pe drumul recunoașterii internaționale ca dansatoare de flamenco.

ADVERTISEMENT

Cântăreața Maria Mendiola, recorduri muzicale

În 1977, pe când dansa flamenco pentru turiștii de pe insula Fuerteventura, Maria Mendiola și Mayte Mateos au fost remarcate de un director al unei case de discuri car ele-a făcut o propunere concretizată apoi cu un contract cu celebrii producători de la RCA Records din Marea Britanie.

Lansate sub numele de Baccara, cele două artiste reușesc să ajungă pe primele locuri ale clasamentelor muzicale din zece țări cu melodia ”Yes Sir, I Can Boogie”, ceea ce le aduce, imediat, o nouă propunere: lansarea unui album.

ADVERTISEMENT

Albumul de debut al celor două cântărețe ale trupei Baccara a devenit un succes imediat, iar al doilea lor single, ”Sorry I’m a Lady”, le-a dus în fruntea clasamentelor și în anul 1978.

Mai mult chiar, trupa din care făcea parte regretata Maria Mendiola reușește să devină un adevărat fenomen muzical, albumul lor de debut stabilind adevărate recorduri de vânzări, 16 milioane de discuri fiind cumpărate în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Maria Mendiola, o carieră uriașă în muzică

Cântăreața Maria Mendiola a avut un succes uriaș în muzică, cea care a pornit ca dansatoare de flamenco fiind, și acum, activă în domeniu.

Artista care a murit la Madrid, pe 11 septembrie 2021, a trecut prin momente dificile în cadrul grupului Baccara, succesul ei fiind la un pas să dispară în momentul în care, la mijlocul anilor 1980, Mayte Mateos a decis să plece din trupă, fiind înlocuită cu Marisa Pérez, alături de care a lansat noi hituri precum “Touch Me”, “Fantasy Boy”, “Call Me Up”.

Din păcate, și Marisa Pérez a fost nevoită să se retragă, acum 13 ani, din cauza unor probleme de sănătate, ea fiind înlocuită în trupa cântăreței Maria Mendiola de Cristina Sevilla, cea care a anunțat decesul regretatei artiste.

Melodia care i-a adus celebritatea, Yes Sir, I Can Boogie”, a revenit în modă, anul acesta, reinterpretarea hitului cântăreței Maria Mendiola fiind folosit ca imn neoficial pentru naționala de fotbal a Scoției, la Euro 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: