News

Doliu în sistemul medical. Nicolae Ștrempel, primul medic care a murit din cauza infecției cu coronavirus în Maramureș

02.07.2020 | 14:39
Doliu in sistemul medical Nicolae Strempel primul medic care a murit din cauza infectiei cu coronavirus in Maramures
ADVERTISEMENT

Este doliul în sistemul medical din Maramureș. Nicolae Ștrempel, un medic de familie din nordul țării, a murit din cauza infecției cu coronavirus.

În vârstă de 64 de ani, cadrul medical din județul Maramureș era internat la secția de terapie intensivă (ATI) de la unitatea medicală suport din Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă infecția cu Covid-19, medicul maramureșean mai avea și alte boli asociate care i-au agravat starea și au adus decesul.

Nicolae Ștrempel, primul medic care a murit în Maramureș după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Nicolae Ștrempel este primul medic din Maramureș care moare după ce se infectează cu noul coronavirus. De la startul pandemiei, șapte persoane din acest județ au pierdut lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Doctorul fusese internat pe secția ATI din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare pe date de 25 iunie, anunță ZiarMM.

Maramureș este unul dintre județele țării în care epidemia de Covid-19 nu a fost atât de intensă. Până la raportarea Grupului de Comunicare Strategică de joi, 2 iulie, 203 persoane erau declarate infectate cu noua maladie.

ADVERTISEMENT

Peste 3.000 de cadre medicale infectate cu Covid-19 în România. S-au înregistrat și 19 decese

Sistemul medical din România este unul dintre sectoarele cele mai lovite de infecția cu coronavirus din România.

Din datele oferite de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în România există peste 3.200 de persoane infectate cu Covid-19 în sistemul medical. Din păcate, alte 19 persoane din zona sanitară au pierdut lupta cu această boală.

ADVERTISEMENT

”Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale (n.r. declarație dată pe 29 iunie) şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate.

Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină”, a spus ministrul Sănătății la Digi24.

Pe 22 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat decesul unui medic din Constanța care a fost răpus de infecția cu noul coronavirus. Era primul cadru medical mort din perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT