Sport

Doliu în sportul francez. Rugbystul Ibrahim Diarra a murit miercuri seara, în urma unui infarct, la doar 36 de ani

19.12.2019 | 14:31
Doliu in sportul francez Rugbystul Ibrahim Diarra a murit miercuri seara in urma unui infarct la doar 36 de ani
ADVERTISEMENT

Tragedie în sportul francez. Jucătorul de rugby, Ibrahim Diarra a încetat din viață miercuri seara, în urma unui infarct, la doar 36 de ani. Acesta era internat în stare critică la un spital din capitala Franței.

Doliu în sportul francez. Rugbystul Ibrahim Diarra a murit miercuri seara, în urma unui infarct

Ibrahim Diarra, care a avut și o selecție la echipa națională a Franței, împotriva Italiei în 2008, la Turneul celor 6 Națiuni, se afla într-un spital din Paris într-o stare critică încă de vineri, după ce a suferit un stop cardiac.

ADVERTISEMENT

Cei apropiați fostului campion din Top 14 au spus că acesta a suferit numeroase accidente vasculare cerebrale care au provocat leziuni ireversibile.

La echipele de club, Ibrahim Diarra a strâns peste 150 de meciuri în tricoul lui Castres, fiind om de bază în linia a treia, alături de Yannick Caballero şi Chris Masoe, apoi de Antonie Claassen.

ADVERTISEMENT

Diarra S-a născut la Paris, pe 25 mai 1983, iar ca rugbist s-a remarcat prin placajele sale eficiente, care l-au propulsat până la naționala mare a Franței.

Ibrahim Diarra a fost campion al Franţei cu Casters, în 2013. A mai jucat în carieră la Montauban, Section Pauloise și AS Vaureene.

ADVERTISEMENT

Oficialii rugby-ului francez: ”Suntem devastați”

”Suntem devastați. Ne-a părăsit prea curând. Ne vom aminti mereu de zâmbetul lui și va rămâne ca o amintire eternă a unui mare jucător de rugby.

Condoleanțele noastre cele mai sincere pentru familie și cei apropiați lui Ibrahim Diarra”, a declarat președintele Federației Franceze de Rugby, Bernard Laporte, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui Diarra la Montauban, Laurent Travers, i-a adus și el un ultim omagiu. ”A adus râsul și o rază de soare. El a dat totul pe teren la orice meci”, a spus Travers pentru AFP.

ADVERTISEMENT
Tags: