Sport

Doliu în sportul românesc: a fost înmormântat marele campion Ivan Patzaichin. Foto+video

A murit Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România în toate timpurile.
07-09-2021
12:06

Sicriul lui Ivan Patzaichin a fost coborât în criptă

Sicriul lui Ivan Patzaichin a fost coborât în criptă, la Cimitirul Bellu. Garda de onoare a tras salve de armă.

07-09-2021
11:46

Mihai Covaliu și Ivona Beatrice, discursuri emoționante

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, și Ivona Beatrice, fiica lui Ivan Patzaichin, au avut discursuri emoționante la slujba de înmormântare.

„Povestea lui Ivan Patzaichin este sfântă. Este icoana sportului românesc. Ivan nu numai că a fost cel mai bun din toate timpurile, dar a dat înapoi sportului înzecit, așa cum o face un campion adevărat, un campiOM.

Până în 2010, a călăuzit zeci de generații și a obținut aceleași performanțe și ca antrenor. Sunt mândru că l-am cunoscut și am învățat atâtea de la el. Un om de o bunătate și o modestie ieșită din comun”, a spus Mihai Covaliu.

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a spus Ivona Beatrice, fiica lui Ivan Patzaichin.

07-09-2021
09:59

Cristi Balaj a ajuns la funeraliile lui Ivan Patzaichin

Cristi Balaj, președintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, este prezent la funeraliile lui Ivan Patzaichin.

07-09-2021
09:35

Garda de onoare se schimbă la fiecare 30 de minute

Garda de onoare, care păzește sicriul lui Ivan Patzaichin, se schimbă la fiecare 30 de minute.

07-09-2021
09:08

A fost adusă o pagaie la sicriul lui Ivan Patzaichin

La sicriul lui Ivan Patzaichin, a fost adusă o pagaie din flori, pe care se află o panglică cu tricolorul, alături de mesajul: „Prețuire și amintire eternă lotul olimpic de canoe”.

07-09-2021
08:52

La ora 14:00, sicriul lui Ivan Patzaichin va fi dus la Cimitirul Bellu

La ora 14:00, sicriul lui Ivan Patzaichin va fi dus la Cimitirul Bellu.

07-09-2021
08:42

Ioan Andone este prezent la funeraliile lui Ivan Patzaichin

Ioan Andone a ajuns la funeraliile lui Ivan Patzaichin.

07-09-2021
08:30

Statuia din fața stadionului Dinamo, plină de coroane de flori

Curtea stadionului Dinamo este împânzită de oameni, care au venit să-și ia rămas bun de la Ivan Patzaichin. Statuia fostului mare canoist este plină de coroane de flori.

06-09-2021
08:51

Rămas bun, Ivan Patzaichin! Marele sportiv, înmormântat la Bellu marți, la ora 13:00

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marti cu onoruri militare, de la ora 13:00, la Cimitirul Bellu din Capitală: „Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura marţi, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu”, se anunță într-un comunicat al familiei emis de Agerpres.

Trupul neînsufleţit al lui Ivan Patzaichin va fi depus în Sala Trofeelor de la Clubul Sportiv Dinamo, începând de luni, 6 septembrie, ora 12:00.

Ivan Patzaichin avea doar 71 de ani și s-a stins în urma unui forme grave de cancer la stomac, fiind internat în ultimele luni la spitalul Elias.

 

05-09-2021
09:20

Trupul lui Ivan Patzaichin va fi depus luni la sediul clubului Dinamo

Marele campion Ivan Patzaichin a murit duminică, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul Elias, după o boală incurabilă care l-a chinuit în ultimele trei luni.

Trupul neînsuflețit va fi depus luni, 6 septembrie, de la ora 12:00, la sediul din Șoseaua „Ștefan cel Mare” al clubului Dinamo. Deocamdată nu se cunosc alte detalii despre ceremonia de înmormântare.

O veste tristă a cutremurat lumea sportului românesc duminică dimineața: a murit Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai noștri din toate timpurile.

El avea 71 de ani și de trei luni era internat la Spitalul Elias din București, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea sa de sănătate se înrăutățea pe zi ce trece, iar în ultima lună se agravase foarte tare.

ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani. Suferea de o boală incurabilă

Marele campion Ivan Patzaichin suferea de ceva vreme de o boală incurabilă, însă a încercat să treacă peste ea singur, în tăcere, fără să spună nimănui. Foarte puține persoane, doar din familie, știau despre ce este vorba.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.
Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!

ADVERTISEMENT

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, este anunțul postat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de Facebook.

Cine a fost marele campion Ivan Patzaichin. A cucerit șapte medalii la Jocurile Olimpice

Ivan Patzaichin a fost multiplu medaliat la Jocurile Olimpice şi este considerat unul dintre cei mai buni canoişti din istoria României. Timp de aproape 20 de ani, românul a dominat probele de caiac-canoe, indiferent de competiţiile la care a participat.

ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România de-a lungul timpului. A cucerit șapte medalii la cele cinci ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat, dar memorabilă rămâne cursa de la Munchen 1972, când a luat aurul deși a fost obligat să concureze în serii cu pagaia ruptă.

Ivan Patzaichin s-a născut în județul Tulcea, la Mila 23, pe 26 noiembrie 1949, iar toată copilăria și-a petrecut-o pe canalele Dunării, ceea ce l-a ajutat foarte mult în viitoarea carieră de canoist.

ADVERTISEMENT

În 1967, la vârsta de 18 ani a plecat la București și a fost legitimat la CS Dinamo la recomandarea unor foști campioni de caiac-canoe. Un an mai târziu a fost deja inclus în lotul naţional pentru Jocurile Olimpice de la Mexico City și avea să câştige aurul olimpic încă de la prima participare.

Cu 7 medalii cucerite la Jocurile Olimpiece, dintre care 4 de aur și 3 de argint, Ivan Patzaichin este al patrulea cel mai medaliat sportiv român din istoria participărilor la Olimpiadă.

  • 4 medalii de aur (Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984) și 3 medalii de argint (Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984) a cucerit Ivan Patzaichin la JO
ADVERTISEMENT