Doliu în sportul românesc! Constantin Ionescu, fost fotbalist la Chindia Târgoviște, a încetat din viață la 83 de ani

Francisc Oprea   
în Fotbal intern
07/12/2019, 20:32
Doliu în sportul românesc! Constantin Ionescu, fost fotbalist la Chindia Târgoviște, a încetat din viață la 83 de ani
Titi Ionescu a murit la 83 de ani

Constantin Ionescu a decedat la 83 de ani. Fostul jucător de la Chindia Târgoviște, cu care clubul a obținut prima promovare în prima ligă din istorie, în 1961, a fost în ultimii 40 de ani conducător al sportului dâmbovițean, fiind implicat în fotbal, baschet feminin și volei masculin.

A murit „Titi” Ionescu

Constantin „Titi” Ionescu a fost component al echipei Chindia Târgoviște la prima promovare reușită de club în prima divizie, în 1961. Acum, la 83 de ani, fostul conducător al sportului din Dâmbovița a încetat din viață, la 83 de ani. Tragica veste a fost dată de soția sa, Virginia Ionescu:

Component al echipei care a urcat oraşul pentru prima dată în Divizia A de fotbal în 1961, Titel, devenit între timp nea Titi, s-a dus lângă bunii lui prieteni Valentin Stănescu, Eugen Popescu, Nicolae Proca, Nae şi Gigi Tătaru, Gheorghe Predoi, Gheorghe şi Florin Rădulescu, Nicolae Dobrin, Dumitru Tică Gheorghe, Claudius Sava, Nicolae Kallo, Florin Grigore, Ioan Valerian, Sandu Marin, Gheorghe Mandrila, Gheorghe Voinea, Cristian Teodorescu, Mircea Ionescu, Mihai Buciumeanu şi alţi iluştri oameni de sport care au activat în urbea Turnului Chindiei. Dumnezeu să-l odihnească-n pace”, a transmis Virginia Ionescu.

Înmormântarea fostului fotbalist de la Chindia Târgoviște va avea loc duminică, la Cimiturul Simuleasa.

Chindia, la a cincea promovare în prima ligă

Promovarea obținută în vară este a cincea din istoria Chindiei Târgoviște. După cea din 1961, la care Constantin „Titi” Ionescu a contribuit, dâmbovițenii au mai reușit să ajungă în prima divizie în 1977, 1981 și 1996.

În actuala stagiune din Casa Pariurilor Liga 1, formația lui Viorel Moldovan este pe locul 10 după 20 de etape, iar în ultima rundă a reușit să obținută prima victorie după o pauză de două luni, 2-1 la Ploiești cu Poli Iași.

Închide ×