Sport

Doliu în sportul românesc. Un jucător de națională a murit la doar 39 de ani

Voleibalistul Doru Ghimeș, fost jucător de echipa națională, a decedat la doar 39 de ani. A jucat la Arcada Galați, Dinamo sau Tomis Constanța.
23.09.2022 | 11:55
Doliu in sportul romanesc Un jucator de nationala a murit la doar 39 de ani
La 7 echipe a jucat în cariera sa Doru Ghimeș. Sursă foto: Facebook @C.S. Arcada Galați
ADVERTISEMENT

Încă un sportiv a plecat prea devreme la Ceruri. Doru Ghimeș a fost unul dintre cei mai buni voleibaliști din România și a jucat la mai multe cluburi importante.

Doru Ghimeș regretat de lumea voleiului românesc

Campioana României, Arcada Galați, fosta echipă a lui Doru Ghimeș a fost prima care a reacționat după decesul acestuia: „Este una dintre acele zile în care nu mai poți vorbi despre presiunea dinaintea meciurilor, despre partide de volei sau trofee. E o zi tristă pentru iubitorii voleiului din România și din afara lui: unul dintre jucătorii care activau în primele două sezoane pe prima scenă ale CS Arcada Galați a trecut neașteptat de repede în lumea de dincolo.

ADVERTISEMENT


Suntem nevoiți să vorbim la trecut despre Doru Ghimes, sportiv și om de calitate care a jucat și la U Cluj, Dinamo București și Tomis Constanța, ultima dată apărând culorile grupării germane TuB Bocholt. Suntem înmărmuriți și ne rugăm să-l odihnească Dumnezeu. Condoleanțe familiei!”, au scris gălățenii pe pagina lor oficială de Facebook.

Federația Română de Volei, mesaj emoționant: „Lumea voleiului este din nou în doliu!”

Federația Română de Volei a transmis de asemenea un mesaj copleșitor la dispariția celui care a fost Doru Ghimeș: „Lumea voleiului este din nou în doliu! Cu mare durere anunțăm trecerea în neființă, la doar 39 de ani, a lui Doru Ghimeș, fost component al echipelor Arcada Galați, Dinamo, Știința Bacău, ”U” Cluj, CSM Câmpia Turzii, Tomis Constanța sau TuB Bocholt (Germania), acolo unde a jucat până în această vară pe postul care l-a consacrat, cel de libero.

ADVERTISEMENT


De asemenea, a făcut parte din lotul echipei naționale. Originar din Constanța, Doru Ghimeș a fost unul dintre cei mai compleți voleibaliști ai generației sale, îmbinând perfect prestațiile excepționale din voleiul de sală cu cele din voleiul pe plajă, acolo unde a cucerit de mai multe ori titlul național, dar a câștigat și multe alte turnee interne sau internaționale.
 
Dar el nu a fost doar un sportiv exemplar, ci și un om de o calitate extraordinară, mereu cu zâmbetul pe buze, gata să sară în ajutorul oricui avea nevoie, tată a doi copii pe care îi iubea ca pe ochii din cap și cărora le dedica tot timpul liber. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!”, a fost mesajul postat de Federația Române de Volei.

CSM Constanța Volei a transmis de asemenea un mesaj familiei îndurerate: „Ne-a părăsit mult prea devreme”

CSM Constanța Volei, fostul club al lui Doru Ghimeș a postat de asemenea un mesaj de condoleanțe pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT


„Multă putere familiei și celor care i-au fost apropiați. Constănțeanul Doru Ghimeș și fostul jucător al Constanței ne-a părăsit mult prea devreme. Condoleanțe familiei!”.

Doru Ghimeș a jucat în cariera sa la șapte cluburi: Arcada Galați, Dinamo, Știința Bacău, ”U” Cluj, CSM Câmpia Turzii, Tomis Constanța și TuB Bocholt (Germania).

ADVERTISEMENT