Sport

Doliu în Țara Galilor. Matthew Watkins, legendarul jucător de rugby, a murit la 41 de ani

07.03.2020 | 17:41
Doliu in Tara Galilor Matthew Watkins legendarul jucator de rugby a murit la 41 de ani
ADVERTISEMENT

Rugby-ul galez este în doliu, după ce fostul mare jucător de rugby Matthew J. Watkins a murit răpus de cancer la 41 de ani.

Matthew Watkins a murit răpus de cancer

Conform publicației britanice The Sun, fostul mare sportiv suferea de o formă rară de cancer osos și era sub tratament la Centrul Velindre și Cardiff.

ADVERTISEMENT

Watkins a îmbrăcat tricoul Țării Galilor în 2005, clipa de glorie a naționalei de rugby care învingea Australia cu 24-22, pentru prima dată după 1987.

Jucătorii galezi vor purta banderole negre pe braț în timpul partidei contra rivalilor din Anglia, sâmbătă seară. În cariera sa, fostul jucător de rugby a evoluat pentru Dragons, Scarlets și Gloucester.

ADVERTISEMENT

Sportivul a lăsat în urmă o soție, Stacey, și doi copii, Sior și Tal.

Watkins s-a luptat cu cancerul din 2011

Galezul a descoperit că are cancer în 2011, în momentul în care s-a retras din rugby. Inițial, a simțit dureri în zona pelvisului, dureri pe care le-a pus pe seama anilor de rugby. Ulterior, a aflat că se confruntă cu o formă rară de cancer.

„Inițial am fost șocat, jucasem rugby pentru atâția ani, credeam că de acolo vine durerea”, explica Watkins în urmă cu câtiva ani.

ADVERTISEMENT

Jonathan Davies, la rândul său un fost mare jucător de rugby al Țării Galilor, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei, prin intermediul rețelelor de socializare.

„Ce băiat plăcut care s-a luptat cu cancerul având mereu un zâmbet pe față. Mereu zâmbea, a trăit viața la maximum. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Davies.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, Watkins s-a pozat alături de fiul său și a transmis un mesaj fanilor, în timpul meciului dintre Țara Galilor și Italia, câștigat de galezi cu 42-0. „Eu împreună cu Sior, mulțumiți de ce am văzut în prima repriză”, a scris fostul sportiv.

  • 18 partide pentru Țara Galilor a jucat Watkins în perioada 2003-2006
ADVERTISEMENT
Tags: