Life

Doliu în teatrul românesc. Actrița Valeria Gagealov a murit la 89 de ani, după ce a luat Covid-19

09.02.2021 | 14:42
Doliu in teatrul romanesc Actrita Valeria Gagealov a murit la 89 de ani dupa ce a luat Covid19
Doliu în teatrul românesc. Actrița Valeria Gagealov a murit la 89 de ani, după ce a luat Covid-19. Sursa foto: huff.ro
ADVERTISEMENT

Lumea teatrului românesc este în doliu după ce actrița Valeria Gagealov a murit la 89 de ani. Regretata artistă era internată la Spitalul Elias din Capitală de câteva zile bune după ce fusese diagnosticată cu noul tip de coronavirus.

Vedeta se afla în stare gravă de mai multe zile, lucrurile înrăutățindu-se din cauza vârstei înaintate, dar și a problemelor de sănătate de care suferea, cadrele medicale fiind rezervate cu privire la șansele sale de recuperare încă din primele zile ale internării.

ADVERTISEMENT

Actrița originară din Galați era internată la Spitalul Elias din București de mai bine de o săptămână, doctorii făcând tot posibilul pentru a-i salva viața. Din păcate, organismul Valeriei Gagealov nu a mai rezistat și a cedat în dimineața zilei de marți, 9 februarie.

Doliu în teatru. Valeria Gagealov, actriță a Generației de Aur, a murit la 89 de ani

Moartea neașteptată a artistei a lăsat în gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o sau i-au urmărit cariera. Valeria Gagealov a jucat în foarte multe producții, printre acestea numărându-se piesa „Oameni și șoareci” de John Steinbeck, rol pe care l-a interpretat timp de 13 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regretata actriță a interpretat și rolul Soniei din piesa „Camera de alături”, de Paul Everac. Pentru acest rol avea să primească „Premiul de creație” în anul 1983. În februarie 2004 avea să fie decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Născută pe 9 decembrie 1931, gălățeanca a studiat cursurile I.A.T.C. între anii 1950-1954, ulterior devenind cunoscută după ce a activat pe scena Teatrului Național din București.

ADVERTISEMENT

Printre filmele în care Valeria Gagealov și-a făcut simțită prezența se mai află „Moara cu noroc”, „Serata”, „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu” sau „Singurătatea florilor”.

Totodată, vedeta care a murit răpusă de coronavirus la 89 de ani este societară de onoare a Teatrului Național din București (din 2001). Portretul ei a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004 în cadrul emisiunii „Stele de aur ale scenei și ecranului”.

ADVERTISEMENT

Regretata Valeria Gagealov face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc alături de actori precum Tamara Buciuceanu – Botez, Draga Olteanu Matei, Florin Piesic, Olga Tudorache, Ileana Stanca Ionescu sau Sebastian Papaiani.

ADVERTISEMENT