Life

Doliu la Hollywood. A murit actorul care l-a interpretat pe Boba Fett în trilogia Star Wars

18.12.2020 | 09:52
Doliu la Hollywood A murit actorul care la interpretat pe Boba Fett in trilogia Star Wars
ADVERTISEMENT

Veste tristă pentru fanii celebrei trilogii Star Wars, după ce Jeremy Bulloch, actorul care l-a interpretat pe Boba Fett, a murit în cursul zilei de joi. 

Jeremy Bulloch a murit la spital la vârsta de 75 de ani, informează știripesurse.ro. Acesta suferea de Parkinson de câțiva ani și a suferit niște complicații, în urma cărora și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Rolul din trilogia originală „Star Wars” este cel prin care s-a făcut remarcat ca actor. Jeremy Bulloch l-a interpretat pe Boba Fett, vânătorul de recompense din celebrele filme.

Doliu la Hollywood. A murit actorul care l-a interpretat pe Boba Fett în trilogia Star Wars

Este doliu în lumea Hollywood-ului după ce Jeremy Bulloch s-a stins din viață din cauza unor complicații ale bolii Parkinson. Tragicul anunț a fost făcut de agentul său

ADVERTISEMENT

Actorul s-a făcut remarcat prin intermediul trilogiei „Stars Wars”, unde l-a interpretat pe Boba Fett, vânătorul de recompense din filmele „The Empire Strikes Back” (1980) și „Return of the Jedi” (1983). De asemenea, actorul a interpretat acest personaj și în cel de-al doilea sezon al serialului „Stars Wars”, The Mandalorian.

Jeremy Bulloch s-a născut în Market Harborough, Leicestershire, Marea Britanie, iar primul său rol major a fost în muzicalul „Summer Holiday” (1963), la vârsta de 17 ani. A jucat alături de vedeta pop Sir Cliff Richard.

ADVERTISEMENT

A avut o carieră de peste 45 de ani

Agentul său a spus câteva cuvinte despre viața actorului atunci când a făcut anunțul decesului. „A murit pașnic, în spital, înconjurat de familia sa. Jeremy a fost cel mai cunoscut pentru rolul lui Boba Fett în trilogia originală ‘Star Wars’.

A avut o carieră lungă și fericită de peste 45 de ani. A fost devotat soției sale, celor trei fii și celor 10 nepoți și le va fi dor de el teribil. Cerem ca intimitatea lor să fie respectată în acest moment foarte dificil”, a anunțat acesta, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Actorii din celebra trilogie nu au uitat să-și transmită codoleanțele, așa că au transmis câteva gânduri bune despre îndrăgitul actor. Mark Hammil, interpretul lui Luke Skywalker, și-a exprimat pe Twitter regretele.

„Un actor excelent, o companie încântătoare şi atât de amabil cu toată lumea, mă consider norocos că l-am întâlnit şi am lucrat cu el”, a fost mesajul lui Hammil.


Billy Dee Williams, intreprettul lui Lando Calrissian în trilogia originală, a scris și el un mesaj la adresa fostului său coleg: „Astăzi am pierdut cel mai bun vânător de recompense din galaxie, RIP Jeremy Bulloch Boba Fett.”

Daniel Logan, intrepretul tânărului Boba Fett în „Stars Wars: Atacul Clonelor” (2002): „Odinește-te în pace, legendă. Nu voi uita niciodată tot ce m-ai învățat! Te voi iubi pentru totdeauna! Convențiile nu vor fi la fel fără tine – forța să fie cu tine, întotdeauna.”

Jeremy Bulloch îl interpreteză pe Bobba Fett
Jeremy Bulloch îl interpreteză pe Bobba Fett. Sursa foto: vanityfair.com

Jeremy Bulloch, despre personajul său

În urmă cu câțiva ani, regretatul actor a declarat că are multe amintiri amuzante despre peronajul său și că a fost o plăcere pentru el.

„Când am intrat pe platou pentru prima dată în costum, George Lucas (n.r. producătorul trilogiei „Star Wars”) s-a uitat la costum și s-a uitat și a spus: ‘Mm-hmm. Da. O.K. Ei bine, bine ai venit la bord. Nu este un rol important, dar sunt sigur că vă veți distra’”, spunea acesta în cadrul unui interviu din 2015, potrivit The New York Times.

Câțiva dintre actorii trilogiei originale s-au stins din viață, printre care Carrie Fisher în 2016, interpreta Prințesei Leia, și David Prowse, care l-a interpretat pe Darh Vader și a decedat în luna noiembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT