News

Doliu la Hollywood din cauza noului coronavirus. Allen Daviau a murit ca urmare a infecției COVID-19

17.04.2020 | 10:36
Doliu la Hollywood din cauza noului coronavirus Allen Daviau a murit ca urmare a infectiei COVID19
ADVERTISEMENT

Allen Daviau, director de imagine de la Hollywood, nominalizat de mai multe ori la premiile Oscar, a murit din cauza noului coronavirus, au declarat apropiații acestuia pentru Variety.

A murit Allen Daviau, ca urmare a infecției cu coronavirus

Lumea de la Hollywood este în doliu din cauza noului coronavirus, după ce s-a aflat că Allen Daviau, un director de imagine cunoscut în lumea cinematografiei, a decedat ca urmare a infecției COVID-19, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Daviau a fost de cinci ori nominalizat la premiile Oscar pentru filme celebre precum „E.T. the Extra Terrestrial” şi „Empire of the Sun”.

Directorul de imagine a murit miercuri, la vârsta de 77 de ani, din cauza infecției cu noul coronavirus, după ce a stat în ultima perioadă internat la un spital din Los Angeles, potrivit apropiaților săi.

ADVERTISEMENT

Allen Daviau s-a născut în New Orleans și s-a remarcat în industria cinematografică de la Hollywood după ce s-a ocupat de imaginea filmelor„The Color Purple”, „Empire of the Sun” şi „E.T. the Extraterrestrial”, regizate de Steve Spielberg, şi pentru „Avalon” şi „Bugsy”, regizate de Barry Levinson, pentru care a și fost nominalizat la premiile Oscar.

Directorul de imagine s-a ocupat de mai multe filme celebre

Mai mult, acesta a filmat şi secvenţa din deşertul Gobi folosită în filmul „Close Encounters of the Third Kind”, în regia lui Spielberg.

ADVERTISEMENT

„În 1968, Allen şi cu mine ne-am început carierele umăr la umăr cu scurtmetrajul «Amblin». Allen a fost un artist minunat, iar căldura şi omenia lui au fost la fel de puternice precum lentilele. A fost un talent unic şi o persoană frumoasă”, a declarat Spielberg.

Pe lângă diversele colaborări cu Spielberg şi Levinson, Allen Daviau a lucrat cu diverși cineaşti renumiți, ca John Schlesinger („The Falcon and the Snowman”), Albert Brooks („Defending Your Life”) şi Peter Weir („Fearless”).

ADVERTISEMENT

Unul dintre ultimele filme la care a lucrat a fost „Van Helsing”.