News

Doliu național în Emiratele Arabe Unite. A murit președintele țării, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan

Este doliu național în Emiratele Arabe Unite. Șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, președintele țării, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 73 de ani.
13.05.2022 | 17:30
Doliu national in Emiratele Arabe Unite A murit presedintele tarii seicul Khalifa bin Zayed AlNahyan
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan avea 73 de ani. Sursa foto: CNN
ADVERTISEMENT

A murit președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan. Avea 73 de ani, iar cauza decesului nu a fost precizată de autoritățile locale.

Khalifa bin Zayed Al-Nahyan avea 73 de ani. În 2014 a suferit un accident vascular

Guvernul EAU a anunțat decretarea ”doliului naţional”, iar în consecință ”drapelele au fost coborâte în bernă”, pentru un interval de 40 de zile, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Afacerilor Prezidențiale deplânge poporul din Emiratele Arabe Unite, națiunile arabe și islamice și din întreaga lume.

Liderul națiunii și patronul marșului său, Alteța Sa Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele statului, a murit de partea Domnului astăzi, vineri, 13 mai.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Prezidențiale anunță un doliu oficial și steaguri care vor fi arborate în berb pentru regretatul Alteței Sale Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Dumnezeu să aibă milă de el, pentru o perioadă de 40 de zile, începând de astăzi, cu suspendare. lucrează în ministere, departamente, instituții federale și locale și în sectorul privat timp de 3 zile, începând de astăzi (vineri)”, a transmis WAM, agenţia de presă oficială a Emiratelor.

ADVERTISEMENT

Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care era și emir de Abu Dhabi, a avut un accident vascular în ianuarie 2014. De atunci, a apărut mai rar în public.

Khalifa bin Zayed Al-Nahyana a fost înlocuit interimar cu șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, care este conducător al Dubaiului, vicepreședinte și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, consiliul federal se va reuni, în termen de 30 de zile, pentru alegerea unui nou lider al țării.

De când conducea Khalifa bin Zayed Al-Nahyana Emiratele Arabe Unite

Khalifa conducea Emiratele Arabe Unite din anul 2004. El a fost al doilea președinte al țării, după tatăl său, Sheikh Zayed al Nahyan. Ca emir al Abu Dhabi, este de așteptat să fie substituit de fratele lui vitreg, prinţul moştenitor Mihammed bin Zayed al-Nayan.

Sheikh Khalifa a fost cel mai mare dintre copiii lui Sheikh Zayed. El a mai condus și Consiliul Suprem al Petrolului din Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT
Tags: