DOLIU NAŢIONAL pentru Regina Ana, în ziua de 13 august, cînd va fi înmormîntată

doliu naţional

Guvernul României a declarat ziua e 13 august, în care va avea loc înmormântarea Reginei Ana, la Curtea de Argeş, zi de doliu naţional. Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă luni, pe 1 august, la Spitalul din Morges, în Elveţia, funeraliile urmând să se desfăşoare în perioada 9-13 august 2016, după cum a anunţat Casa Regală.

Potrivit legilor in vigoare, în zilele de doliu naţional drapelul Romaniei este arborat in berna la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele de trecere a frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta.

Posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi adapteaza programul in mod corespunzator. In plus, toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru aceasta zi sunt amanate.

Citeşte mai mult pe www.romaniatv.net