Fotbal intern

Doliu pentru Adi Iencsi. Tatăl său a murit de COVID-19, după ce a scăpat de incendiul de la Piatra Neamț

26.11.2020 | 09:56
Doliu pentru Adi Iencsi Tatal sau a murit de COVID19 dupa ce a scapat de incendiul de la Piatra Neamt
ADVERTISEMENT

Tatăl lui Adrian Iencsi s-a stins din viață. Ioșca Iencsi a murit miercuri, 25 noiembrie, după o îndelungată luptă cu COVID-19. Atât tatăl, cât și mama fostului antrenor al Rapidului au fost infectați cu noul coronavirus și au fost inițial internați la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Părinții lui Adi Iencsi se aflau în respectiva unitate medicală, chiar în momentul incendiului care e izbucnit pe 10 noiembrie, dar la un etaj diferit față de cel în care a avut loc tragicul eveniment în care au decedat zece oameni.

ADVERTISEMENT

În stare foarte gravă sunt și alte șapte victime, printre care și un medic cu arsuri extinse. Alți trei angajați ai spitalului, un medic și două asistente, au fost tratați pentru arsuri, iar aceștia se simt bine, neavând nevoie de internare.

A murit tatăl lui Adrian Iencsi. A avut coronavirus și a fost internat la spitalul din Piatra Neamț

Fost fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamț, Ioșca Iencsi s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, la spitalul modular pentru bolnavii de COVID-19 din Lețcani.

ADVERTISEMENT
Facebook Gelu Cracana
Doliu pentru Iencsi. Tatăl său a murit de COVID-19, după ce a scăpat de incendiul de la Piatra Neamț. FOTO: Facebook Gelu Crăcană

„Se ascundea după copaci să mă urmărească la meciuri”

Ioșca Iencsi s-a retras din fotbal în 1977, cu două luni înaintea împlinirii vârstei de 36 de ani. A fost căpitan de echipă la Ceahlăul Piatra Neamț și a evoluat, la fel ca fiul său, pe postul de fundaș central.

„Tata fiind cunoscut în Piatra Neamț, o certam pe mama să îi spună să nu mai vină la meciuri pentru că nu am chef să spună colegii mei că eu joc în echipă pentru că tatăl meu e fotbalist. Tata nu a mai venit, dar se ascundea după copaci ca să mă urmărească la meciuri. A fost mândru când am fost chemat pentru prima dată la lotul naţional şi asta cu susţinerea domnului Victor Piţurcă”, a declarat Adrian Iencsi la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Fost antrenor de lupte, victimă în incendiul de la ATI Piatra Neamț

La Piatra Neamț a murit și un alt nume cunoscut din sportul românesc. Este vorba despre Mircea Covătaru, fost antrenor de lupte. Acesta a fost una dintre cele zece victime care au decedat în urma incendiului izbucnit la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Covătaru a fost campionat național în calitate de sportiv și vicecampion național ca antrenor. El era internat în secția ATI din cauza infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: