Life

Doliu peste lumea muzicii populare. Moartea lui Tiberiu Ceia a adus un val de tristețe: ”Mi-a spus mici secrete”

Doliu în muzica populară românească. Pierderea lui Tiberiu Ceia, plânsă de numeroși artiști. Cui i-a spus unele mistere.
31.03.2023 | 08:21
Doliu peste lumea muzicii populare Moartea lui Tiberiu Ceia a adus un val de tristete Mia spus mici secrete
Doliu în muzica populară românească. Pierderea lui Tiberiu Ceia, plânsă de numeroși artiști. Cui i-a spus unele mistere. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Doliu peste lumea muzicii populare. Moartea unui artist de renume din Banat a adus un val de tristețe. O cântăreață a mărturisit că i-a spus mici secrete, în timp ce alta a precizat că îl cunoaștea încă din copilărie.

Doliu în muzica populară românească. Pierderea lui Tiberiu Ceia, plânsă de numeroși artiști. Cui i-a spus unele mistere

Muzica populară românească este în doliu. Pierderea lui Tiberiu Ceia este plânsă de numeroși artiști, Mariana Ionescu Căpitănescu precizând că i-a spus de-a lungul timpului mistere și sfaturi foarte bune.

ADVERTISEMENT

A fost un solist admirat pe care vedeta l-a cunoscut la începutul carierei sale. A fost un bărbat cumsecade și extrem de drăguț, un model pentru interpretă. În plus, regretatul muzician din Timișoara a știut cum să se comporte cu cei mai tineri artiști.

„Ne-a integrat în grupul celor consacrați și întotdeauna mi-a dat sfaturi bune. Mi-a spus mici secrete de care trebuie să țin cont în cariera artistică și întotdeauna când ne întâlneam avea un comportament aparte față de mine.

ADVERTISEMENT

Asta m-a făcut să-l port întotdeauna în suflet, să-l respect și fiecare întâlnire era o bucurie pentru mine. Am cântat în spectacole împreună și cântecele dumnealui le cântam și eu la rândul meu.

M-a încurajat de la începutul carierei, din anii `90. Întotdeauna am avut o admirație aparte pentru dumnealui și mi-a părut foarte rău acu, când am aflat că s-a stins și că nu o să-l mai văd”, a declarat Mariana Ionescu Căpitănescu pentru wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Tiberiu Ceia, un artist regretat de breasla muzicală

Tiberiu Ceia este un artist regretat de breasla muzicală. Elena Merișoreanu îl știa pe regretatul muzician din Banat încă de când avea 16 ani și spune despre el că era un om și un coleg deosebit. Cei doi au făcut o perioadă lungă turnee împreună cu Rapsodia Română din București.

„El era un om de viață și o persoană atât de deosebită. Nu avea răutăți, el nu știa să se certe. Era o persoană deosebită! Dumnezeu să-l ierte, să-i facă drum spre ceruri că să știți că a făcut numai bine.

ADVERTISEMENT

Nu a avut el cu nimeni nimic niciodată. S-a mai stins o stea din muzica populară”, a declarat celebra interpretă de muzică populară în vârstă de 76 de ani, mai arată sursa menționată anterior.

Fuego, despre Tiberiu Ceia: ” A fost o enciclopedie a folclorului nostru”

Fuego a lăsat la rândul său un mesaj emoționant pe pagina de Facebook, unde a recunoscut că are numai cuvinte de laudă la adresa lui Tiberiu Ceia. Vedeta este impresionată de cariera de 50 de ani a regretatului artist bănățean care avea piese iubite de toți românii.

„L-am pierdut pe simbolul Banatului, pe maestrul Tiberiu Ceia! Ne părăsesc pe rând numele de aur ale scenei românești! A fost o enciclopedie a folclorului nostru, cunoscând o mulțime de detalii și repertorii din mai toate zonele.

A avut o înțelepciune din care ai mereu ceva de învățat, fiind la bază profesor de limba și literatura română. A avut un glas aparte, o eleganță și un strop esențial din minunile pe care țara noastră le ascunde în valorile sale”, a scris cântărețul pe social media.

De asemenea, solistul, pe numele său real Paul Surugiu, a mai subliniat că regretatul Tiberiu Ceia era omenos, avea întotdeauna glumele la el și știa să dea sfaturi utile. În plus, mereu încuraja tânăra generație să cânte folclor autentic.

Corina Chiriac a distribuit în mediul virtual o imagine alături de Tiberiu Ceia din anul 1993, de la un concert din Chicago. Cântăreața a transmis condoleanțe familiei și breslei muzicale, precizând că „un om de suflet ne-a părăsit”.

ADVERTISEMENT