News

Doliu printre medici! A murit Ioan Paul Stoicescu, un renumit pneumolog

16.12.2020 | 21:44
Doliu printre medici A murit Ioan Paul Stoicescu un renumit pneumolog
Doctorul Ioan Paul Stoicescu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Doliu printre medici după ce profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a încetat din viață. Vorbim despre unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie din România. 

Acesta avea 85 de ani și de-a lungul vieții a devenit o adevărată personalitate în domeniu. Decesul a fost confirmat chiar de familia acestuia.

ADVERTISEMENT

Din păcate, profesorul a murit în data de 16 decembrie. “Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu.

Doliu în lumea medicală

Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești.

Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.

ADVERTISEMENT

De remarcat că profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a lucrat nu mai puțin de 34 de ani în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Acesta a fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și președinte al Societății Române de Pneumoftiziologie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Stoicescu a fost membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii.

Mai mult de atât, în urmă cu două decenii, mai exact în anul 2000, acesta a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de „Comandor”.

Profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a fost și director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București între anii 1998 – 2006.

Nu în ultimul rând, medicul a activat și ca președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății și manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

 

 

ADVERTISEMENT