News
notix pixel id

Doliu printre medici! A murit Ioan Paul Stoicescu, un renumit pneumolog

16.12.2020 | 21:44
Doliu printre medici! A murit Ioan Paul Stoicescu, un renumit pneumolog
Doctorul Ioan Paul Stoicescu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Doliu printre medici după ce profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a încetat din viață. Vorbim despre unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie din România. 

Acesta avea 85 de ani și de-a lungul vieții a devenit o adevărată personalitate în domeniu. Decesul a fost confirmat chiar de familia acestuia.

Din păcate, profesorul a murit în data de 16 decembrie. “Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu.

ADVERTISEMENT

Doliu în lumea medicală

Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești.

ADVERTISEMENT

Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.

De remarcat că profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a lucrat nu mai puțin de 34 de ani în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și președinte al Societății Române de Pneumoftiziologie.

De asemenea, Stoicescu a fost membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în urmă cu două decenii, mai exact în anul 2000, acesta a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de „Comandor”.

Profesorul doctor Ioan Paul Stoicescu a fost și director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București între anii 1998 – 2006.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, medicul a activat și ca președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății și manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri