News

Doliu în Parlament. Un senator USR a murit la 45 de ani: ”O pierdere uriașă”

Este doliu în Parlamentul României. Un senator USR în vârstă de doar 45 de ani a murit. Cosmin Cristian Viașu s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.
21.01.2022 | 13:26
Doliu in Parlament Un senator USR a murit la 45 de ani O pierdere uriasa
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea politică din România. Cosmin Viașu, senator USR de Sălaj, a decedat la doar 45 de ani.

Anunțul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a partidului condus de Dacian Cioloș.

După vestea decesului senatorului, în online au apărut mai multe mesaje de condoleanțe transmise de membri din USR, precum Dan Barna, Emanuel Ungureanu sau Iulian Bulai.

ADVERTISEMENT

Doliu în Parlament. Senatorul USR Cosmin Cristian Viașu a murit la 45 de ani

Presa locală scrie că senatorul Cosmin Viașu a absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea, profilul Managementul afacerilor, în anul 1998. A urmat un masterat în Managementul dezvoltării afacerilor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Înainte de a intra în politică, a fost antreprenor și director al unei firme care activează în domeniul construcțiilor și izolațiilor. Avea 45 de ani, fiind născut pe 6 mai 1976 și era căsătorit.

ADVERTISEMENT

Cristian Viașu a fost membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, precum și în Comisia pentru cultură şi media din Parlament.

Dan Barna: ”Un om de o integritate și o decență extraordinară”

Colegii de partid ai lui Cosmin Viașu și-au exprimat regretele față de decesul senatorului de 45 de ani.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al formațiunii din opoziție, Dan Barna, spune că acesta a fost ”un om de o integritate și o decență extraordinară”.

”Colegul meu, senatorul USR de Sălaj Cosmin Cristian Viașu, un om de o integritate și o decență extraordinară a încetat din viață la doar 45 de ani. O pierdere uriașă pentru toți cei care l-am cunoscut și respectat.

ADVERTISEMENT

Condoleanțe membrilor familiei și colegilor din filiala Sălaj. Sper să găsească cât mai curând puterea de a trece peste această grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

Alte mesaje transmise de politicieni:

Iulian Bulai (deputat USR): ”Colegul meu, Cosmin Cristian Viașu, senator de Sălaj, a plecat spre o lume mai bune.

Cosmin era membru al Comisiei de Cultură de la Senat. Am colaborat foarte bine împreună și am apreciat mereu la el calmul, blândețea și fermitate deciziilor lui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Călin Gheorghe Maties (senator PSD): ”Cristian Viașu a fost coleg cu mine în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. Cristian Viașu avea 45 de ani și era căsătorit.

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor! Este foarte amar să-i pierdem pe cei mai dragi, pe rude și prieteni și este de două ori mai amar dacă ne părăsesc oameni tineri, frumoși și talentați. Dumnezeu să-i odihnească sufletul”.

ADVERTISEMENT