Doliu naţional! Toată ţara îl plînge: un celebru antrenor a murit!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/02/2015, 12:32
Doliu naţional! Toată ţara îl plînge: un celebru antrenor a murit! GALERIE FOTO

Tragedie în baschetul american! Dean Smith, antrenor care a cucerit medalia de aur la Olimpiada din 1976, a decedat la vîrsta de 83 de ani. Antrenorul a murit sîmbătă noaptea, în locuinţa sa din Carolina de Nord.

Ion Ţiriac este distrus! Ce lovitură a primit omul de afaceri

VIDEO / Barack Obama, la premiile Grammy 2015

Dean Smith a fost inclus în Hall of Fame şi a avut un impact deosebit asupra unor celebri jucători de bachet precum Michael Jordan şi James Worthy. A fost extrem de iubit de elevii săi şi respectat de toţi adversarii.

Nume noi în dosarul prostituatelor de lux. Ce vedete sînt implicate

CARNAVALUL DE LA RIO. Cât te costă să ajungi acolo ?

Dean Smith a făcut carieră la Universitatea din Carolina de Nord şi, în urmă cu mai mulţi ani, a fost premiat de preşedintele SUA, Barack Obama, pentru merite deosebite aduse sportului american.

Frig de crapă pietrele: GER şi VÎNT puternic în toată ţara

De-a lungul carierei, Smith a obţinut două titluri NCAA şi 11 calificări la turneul final. De asemenea, legendarul antrenor s-a implicat în procesul de recrutare al jucătorilor de culoare în NCAA, într-o perioadă în care acest lucru nu era prea agreat de opinia publică.

România, implicată într-un uriaş scandal financiar internaţional

Topul milionarilor cu dosare penale

Cei mai cunoscuţi jucători antrenaţi de către Dean Smith au fost Michael Jordan, Larry Brown, James Worthy, Sam Perkins, Phil Ford, Bob McAdoo, Billy Cunningham, Kenny Smith, Walter Davis, Jerry Stackhouse, Antawn Jamison, Rick Fox, Vince Carter, Scott Williams şi Rasheed Wallace.

7 moduri în care «operează» hoţii de maşini

GRAMMY 2015. Lista cîştigătorilor. Sam Smith, marele învingător

Smith a devenit o legendă pentru faptul că a antrenat pe Tar Heels între 1961 şi 1997. A ales să se retragă după ce a obţinut aproape 900 victorii în NCAA. La momentul retragerii, Smith a fost antrenorul cu cele mai multe meciuri cîştigate în liga universitară.

Adevarul despre moartea parintelui Arsenie Boca!

Scandal cu focuri de armă în Deva după ce mai mulţi bărbaţi beţi s-au luat la bătaie

Închide ×