News

Doliul în lumea cinematografiei. A murit actorul Norm MacDonald. Se lupta cu o boală necruțătoare

Doliu în lumea filmului. Actorul de comedie Norm Macdonald, care era și unul dintre personajele importante ale emisiunii ”Saturday Night Live”, a murit luni, la vârsta de 61 de ani.
15.09.2021 | 07:59
Doliul in lumea cinematografiei A murit actorul Norm MacDonald Se lupta cu o boala necrutatoare
Doliul în lumea cinematografiei. A murit actorul Norm MacDonald. Se lupta cu o boală necruțătoare. Sursa foto: nbcnews.com
ADVERTISEMENT

Este doliu pe scena cinematografiei mondiale. Norm Macdonald, un cunoscut comediant, actor, scriitor și vedetă a show-ului ”Saturday Night Live”, a murit la vârsta de 61 de ani. MacDonald a dus o luptă dură de 9 ani cu cancerul, a anunță BBC.

Norm MacDonald, un cunoscut actor și om de televiziune, a murit la vârsta de 61 de ani. Cauza decesului

În ultimele clipe din viața sa, alături de Norm MacDonald a fost Lori Jo Hoekstra, partenera de producție și prietena sa. ”El a fost cel mai mândru de comedia sa”, a declarat Hoekstra, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

”Nu a vrut niciodată ca diagnosticul să afecteze modul în care publicul sau oricare dintre cei dragi lui îl vedeau. Norm era un comediant pur.

La un moment dat a scris că ‘o glumă ar trebui să surprindă pe cineva, nu ar trebui să fie niciodată lingușitoare’. El cu siguranță nu s-a complăcut niciodată. Norm ne va lipsi teribil”, a mai spus aceasta.

ADVERTISEMENT

Actorul canadian s-a născut la Quebec, în 1959. Debutul și l-a făcut în cluburi din țara sa natală, înainte de a se muta în SUA. A lucrat pentru programul Roseanne înainte de a se alătura ”Saturday Night Live” (SNL).

Timp de 6 ani, între 1993 și 1999, Macdonald a făcut parte din distribuția ”SNL”, unde prezentat sketch-ul Weekend Update din cadrul emisiunii.

ADVERTISEMENT

După ce a plecat de la show-um amintit, Macdonald a prezentat propria emisiune de comedie, ”The Norm Show”, în perioada 1999-2001, iar ulterior a avut propriul talk-show pe Netflix, pentru un sezon în 2018.

Cunoscut pentru umorul său sec, MacDonald a avut fani în SUA și în întreaga lume.

Cele mai importante roluri ale lui Norm MacDonald

În anii 1990, Macdonald a apărut în filme precum ”Billy Madison”, ”The People vs. Larry Flynt” și ”Dr. Dolittle ”ca voce a câinelui Lucky.

ADVERTISEMENT

În 1998, el a jucat în filmul ”Dirty Work”, regizat de Bob Saget, bazat pe nuvela lui Roald Dahl. Ulterior, vocea lui Macdonald a avut apariții în ”Dr. Dolittle ”și alte filme și spectacole de animație.

Zeci de comedianți, printre care Seth Rogen, Jon Stewart, Ron Funches și Jim Gaffigan, i-au adus un tribut lui Macdonald. ”Unul dintre cei mai mari comedieni care au trăit vreodată”, au scria aceștia pe rețelele de socializare.

Celebrul actor de comedie Jim Carrey a scris și el pe Twitter un mesaj după decesul lui MacDonal: ”A fost una dintre cele mai prețioase pietre ale noastre. Un geniu al comediei, onest și curajos”.

ADVERTISEMENT