News

Domeniul cu care România a lăsat în spate multe țări din Europa și din întreaga lume. Am depășit Elveția, Germania, Austria și Japonia

Care este domeniul în care România excelează și lasă în spate multe state din Europa și din lume. Suntem în fața unor țări ca Elveția, Germania, Austria sau Japonia.
22.06.2024 | 12:42
Domeniul cu care Romania a lasat in spate multe tari din Europa si din intreaga lume Am depasit Elvetia Germania Austria si Japonia
Viteza internetului, domeniul cu care România a lăsat în spate multe țări din Europa și din întreagă lume. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Domeniul în care România se poate mândri cu o poziție onorabilă la nivel mondial. Țara noastră lasă în spate multe state din Europa și de pe glob. Suntem în fața unor puteri economice precum Elveția, Germania, Austria sau Japonia.

Viteza internetului, domeniul cu care România a lăsat în spate multe țări din Europa și din întreaga lume

În urmă cu un an, România ieșea din topul primelor 15 ţări cu cel mai rapid Internet fix. Țara noastră cădea de pe locul 15 pe locul 25 în ierarhia globală. Viteza medie de descărcare era, în august 2023, de 100.66 Mbps.

ADVERTISEMENT

La aceeași dată, în regiunea de est a Europei, România se afla poziția secundă în clasament. Era depășită doar de Slovacia, unde viteza medie de descărcare ajungea la 138 Mbps.

În prezent, la niciun an distanță, România urcă spectaculos în acest top. Conform datelor Speedtest.net, țara noastră ocupă acum o poziție importantă în topul țărilor cu cel mai rapid Internet fix din lume.

ADVERTISEMENT

Potrivit măsurătorilor, ne plasăm pe ocupă locul 12 la nivel mondial Țara noastră întrece însă state precum Elveția, Olanda, Japonia, Austria, Germania, Marea Britanie sau Canada.

Conform datelor oficiale, în medie, conexiunile fixe de Internet din țara noastră au o viteză de 211.66 Mbps. Lider în această ierarhie este, la fel ca în 2023, Singapore (289.98 Mbps), pe 2 este Hong Kong (282.48 Mbps), iar pe 3 este Chile (274.46 Mbps).

ADVERTISEMENT

În fața României se mai află și state precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Islanda, SUA, Franța, Thailanda, China, Danemarca și Spania. Imediat după noi sunt Elveția, Israel, Olanda și Japonia.

Pe de altă parte, România nu stă foarte bine când vine vorba despre viteza conexiunilor mobile. În acest clasament, România este abia pe locul 47, în cădere un loc față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Vorbim în acest caz de o viteză medie de 58.73 Mbps. Avem o viteză mai mică la Internetul pe mobil decât în Maldive, Oman, Malta sau Brunei, potrivit acestui clasament. La Internetul mobil, pe prima poziție se află Qatar (329.37 Mbps).

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink